Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

20 December 2017 Current Affairs Quiz

Government Jobs News
     20 December 2017 Current Affairs Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 20 December 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Noted Indian businessman ________ has been named as first 'International Ambassador' by London Mayor.
A). Sadiq Khan
B). Deepak Parekh
C). Kenneth Juster
D). Richard Verma
View Answer

2 . Alibaba will invest _______ one third stake in Bengaluru-based startup of online grocer BigBasket.
A). $100 million
B). $200 million
C). $300 million
D). $400 million
View Answer

3 . Senior Tamil journalist & humourist __________ passed away recently.
A). N Chandrasekaran
B). Ramanathan Ramanan
C). Subra Suresh
D). Ja Ra Sundaresan
View Answer

4 . Which bank has sold a benchmark bond issue $500 million at a coupon of 3.833% to overseas investors?
A). HDFC Bank
B). Axis Bank
C). ICICI Bank
D). Yes Bank
View Answer

5 . Who among the following was appointed as the President of Para-Sports Foundation India?
A). Vijay Kumar
B). Mahesh Sharma
C). Pradeep Raj
D). Sarvesh Tiwari
View Answer

6 . International Tennis Federation has named whom among the following as 2017 ITF World Champions?
A). Arantxa Vicario & Garbine Muguruza
B). Rafael Nadal & Garbine Muguruza
C). Gael Monfils & Garbine Muguruza
D). Andy Murray & Garbine Muguruza
View Answer

7 . Army Service Corps celebrated its 257th Corps Day on ___________
A). 8 December
B). 9 December
C). 10 December
D). 11 December
View Answer

8 . The international football federation FIFA has lifted a two-year suspension against_______'s football association.
A). Afghanistan
B). Iran
C). Kuwait
D). Singapore
View Answer

9 . As per Morgan Stanley India's GDP growth will rise to ______ in 2018.
A). 5.5 %
B). 6.5 %
C). 7.5
D). 8.5 %
View Answer

10 . _______ and EU has reached a historic deal on terms of Brexit divorce after European Commission found sufficient progress made by ________
A). Britain
B). Indonesia
C). Malaysia
D). Vietnam
View Answer

11 . Which film has been named the best Asian film at 7th Australian Academy of Cinema & Television Arts Awards?
A). Sultan
B). Dangal
C). Bahubali
D). Tubelight
View Answer

12 . India & _____ will set up a centre for excellence in floriculture in Tamil Nadu.
A). Iran
B). Pakistan
C). Afghanistan
D). Israel
View Answer

13 . Who among the following has created 3 new senior national records in +105 kg weight category in IWF World Weightlifting Championships?
A). Amritpal Singh
B). Randhir Kumar Jaiswa
C). Kavinder Bisht
D). Gurdeep Singh
View Answer

14 . Who among the following has won India's first World Para Swimming Championship gold?
A). Kanchanmala Pande
B). Swarup Kumar Parida
C). Manjul Bhargava
D). Kubersingh Saklecha
View Answer

15 . Who among the following has won the 2017 Ballon d'Or for a fifth time?
A). Gianluigi Buffon
B). Cristiano Ronaldo
C). Lionel Messi
D). Neymar
View Answer


0 comments:

Post a Comment