Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

14 December 2017 Current Affairs Quiz

Government Jobs News

image
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (14 December 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams


1 . Which cyclone recently hits southern Kerala and Tamil Nadu?
A). Ockhi
B). Vardah
C). Debbie
D). Mora
View Answer

2 . Indian Army has signed a MoU with ________ State Government to improve infrastructure for their posts near the Indo-Pak border.
A). Haryana
B). Punjab
C). Delhi
D). Rajasthan
View Answer

3 . Infosys has announced the appointment of _________ as its new CEO and Managing Director.
A). Purohit Shah
B). Nandan Nilekani
C). Salil S. Parekh
D). Vishal Sikka
View Answer

4 . Which country has been re-elected to the Council of the International Maritime Organisation?
A). Spain
B). Japan
C). China
D). India
View Answer

5 . Who among the following has become the first Indian-American to hold press Gaggle?
A). R. S. Sharma
B). Rajiv Bansal
C). Ashwani Lohani
D). Raj Shah
View Answer

6 . Who among the following veteran journalist has been appointed the chairman of the Prasar Bharati board?
A). A Surya Prakash
B). Ajay Bisaria
C). Ashish Srivastava
D). Palvai Govardhan Reddy
View Answer

7 . Kenya's President _____________ has won a second and final five-year term as president.
A). Uhuru Kenyatta
B). Raila Odinga
C). N. Josphat Nanok
D). Gitau wa Njenga
View Answer

8 . India has won ______ medals in Asian Archery Championships Bangladesh.
A). Six
B). Seven
C). Eight
D). Nine
View Answer

9 . Who among the following has grabbed gold in Asian Luge Championships?
A). Shiva Keshavan
B). Dr. R.K. Raghavan
C). Ashwani Lohani
D). Nachiket Madhusudan Mor
View Answer

10 . Who among the following has been appointed as secretary in Department of Defence Production?
A). Manoj Soni
B). Sriram Kalyanaraman
C). I V Subba Rao
D). Ajay Kumar
View Answer

11 . Shadia an _________ actress and singer who captivated Arab audiences for decades died.
A). Pakistani
B). Egyptian
C). Arabian
D). Afghani
View Answer

12 . Who among the following has been appointed as Chief Secretary of Karnataka?
A). K Ratna Prabha
B). Teresa Bhattacharya
C). Malati Das
D). Subhash Chandra Khuntia
View Answer

13 . Who among the following was appointed as the next Ambassador of India to the Holy See?
A). Sifiso Lungelo Thabete
B). Katerina Siniakova
C). Sibi George
D). Kany Williamson
View Answer

14 . India and ________ has signed a MoU for enhancing bilateral cooperation in the health sector.
A). Italy
B). Australia
C). Argentina
D). South Korea
View Answer

15 . The first India- __________ Cyber Dialogue was held in New Delhi.
A). Denmark
B). Austria
C). New Zealand
D). Iceland
View Answer


0 comments:

Post a Comment