Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

06 November 2017 Current Affairs Quiz

Government Jobs News
     06 November 2017 Current Affairs Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 06 November 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has been appointed as the MD and CEO of Voltas?
A). Sanjay Johri
B). Pradeep Bakshi
C). Sambhaji Zanzan Patil
D). Anhad Jawanda
View Answer

2 . The first-ever tri-services joint exercise between Indian and ______ Armed Forces, INDRA-2017 was held recently.
A). Japanese
B). Chinese
C). Russian
D). Malaysian
View Answer

3 . Who among the following has been appointed as country manager for WPP in India?
A). Ranjan Kapur
B). CVL Srinivas
C). Sushma Nath
D). Shirish Pai
View Answer

4 . Who among the following has been appointed as Madhya Pradesh Lokayukta?
A). UC Maheshwari
B). Naresh Kumar Gupta
C). Swarup Kumar Parida
D). N. Baijendra Kumar
View Answer

5 . Which airport has been ranked no. 1 in the Airports Council International's service quality survey?
A). Rajiv Gandhi International Airport, Hyderabad
B). Kempegowda International Airport, Bangalore
C). Netaji Subhash Chandra Bose International Airport, Kolkata
D). Chhatrapati Shivaji International Airport, Mumbai
View Answer

6 . Who among the following has been honoured with the Hridaynath Mangeshkar Award?
A). Javed Akhtar
B). Gulzar
C). Pritam
D). Roop Kumar Rathod
View Answer

7 . Who among the following has been named next New Zealand Prime Minister?
A). Charlotte Rampling
B). Helen Clark
C). Jenny Shipley
D). Jacinda Ardern
View Answer

8 . Congress MLA of Shivpuri (Madhya Pradesh) passed away recently. Name him.
A). Ram Singh Yadav
B). Animesh Chauhan
C). B K Manjunath
D). Narendra Kumar Sinha
View Answer

9 . The RBI has issued guidelines to banks to provide funds at _____ to women SHGs under DAY-NRLM.
A). 5%
B). 6%
C). 7%
D). 8%
View Answer

10 . Petroleum Minister Dharmendra Pradhan has inaugurated the first phase of Piped Natural Gas supply system in which state?
A). West Bengal
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

11 . Maharashtra Government has released ___________ in phase 1 of loan waiver scheme
A). Rs 1000 crore
B). Rs 2000 crore
C). Rs 3000 crore
D). Rs 4000 crore
View Answer

12 . World Statistics Day was observed on ____________ globally.
A). October 20
B). October 21
C). October 22
D). October 23
View Answer

13 . Who among the following has been honoured with the Life Time Achievement award?
A). Karan Rajan Rajarajan
B). Anargya Manjunath
C). C Rahul Yadav
D). Swraj Lord Paul
View Answer

14 . Second edition of India International Cherry Blossom Festival will be held from _______ in Meghalaya.
A). November 8
B). November 13
C). November 20
D). November 29
View Answer

15 . Which state government has launched the 'Bhavantar Bhugtan Yojna' to ensure reasonable prices to the farmers for their agriculture products?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer


0 comments:

Post a Comment