Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

02 November 2017 Current Affairs Quiz

Government Jobs News
     02 November 2017 Current Affairs Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 02 November 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has become the first woman to lead a Saudi multi-sports federation covering sporting activities for men and women?
A). Khadija b Khuwaylid
B). Nusayba b. Ka b al-Ansariyya
C). Khawla b. al-Azwar
D). Rima Bandar bin Sultan
View Answer

2 . World Food Day was observed on ______ to commemorate the founding of the organization.
A). October 15
B). October 16
C). October 17
D). October 18
View Answer

3 . Who among the following has released the third part of his political autobiography 'The Coalition Years: 1996-2012'?
A). Dr Shashi Tharoor
B). P Chidambaram
C). Dr Manmohan Singh
D). Pranab Mukherjee
View Answer

4 . The government of India has appointed who among the following as the two new members in the Railway board?
A). Mahesh Kumar Gupta and Rajiv Mehrishi
B). Mahesh Kumar Gupta and Melwyn Rego
C). Mahesh Kumar Gupta and Gautam Bambawale
D). Mahesh Kumar Gupta and D K Gayen
View Answer

5 . Which nation has become first to accept bitcoin in exchange for citizenship?
A). Vanuatu
B). Comoros
C). Cyprus
D). Haiti
View Answer

6 . Who among the following has become the youngest indian actor to get a wax statue at Madame Tussauds Hong Kong?
A). Ranveer Singh
B). Tiger Shroff
C). Varun Dhawan
D). Siddharth Malhotra
View Answer

7 . Which bank has launched a bilingual Android App as part of its drive to digitise customer-facing banking services?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Union Bank of India
View Answer

8 . The International Financial Centre in Abu Dhabi and __________ have signed a MoU to foster cross-border exchange.
A). Axis Bank
B). Dutch Bank
C). HSBC Bank
D). YES Bank
View Answer

9 . Which company has launched a new blockchain banking solution that will help financial institutions for cross-border payments?
A). Toshiba
B). IBM
C). Samsung
D). Intel
View Answer

10 . Who among the following has become the first cricketer from Bangladesh to be inducted in the MCC World Cricket Committee?
A). Shakib Al Hasan
B). Nurul Hasan
C). Subashis Roy
D). Tanbir Hayder
View Answer

11 . Which among the following team has won the 37th All India Governor's Gold Cup football tournament for the tenth time?
A). Partha Chakra
B). Mohun Bagan
C). Mumbai FC
D). East Bengal
View Answer

12 . Who among the following has won Tianjin Open?
A). Garbine Muguruza
B). Maria Sharapova
C). Aryna Sabalenka
D). Venus Williams
View Answer

13 . A documentary titled as 'An Insignificant Man' on ___________ is being released on November 17
A). Arvind Kejriwal
B). Manish Sisodiya
C). Kumar Vishwas
D). Ashutosh Kumar
View Answer

14 . Which bank has agreed to an all-share deal to buy Micro-lender Bharat Financial Inclusion Ltd.?
A). ICICI Bank
B). Central Bank of India
C). HDFC Bank
D). IndusInd bank
View Answer

15 . Eminent writer __________ has been nominated for the first Centenary National Award for Literature for her outstanding literary contributions.
A). Bina Agarwal
B). Kavita Kogure
C). Namita Gokhale
D). Nisha Desai Biswal
View Answer


0 comments:

Post a Comment