Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

28 & 29 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     28 & 29 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 28 & 29 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has created history by scoring India's first goal in the Under-17 World Cup?
A). Amritpal Singh
B). Randhir Kumar Jaiswal
C). Kavinder Bisht
D). Jeakson Thounaojam
View Answer

2 . Who among the following mixed pair has clinched the World Archery Youth Championship?
A). Mudit Dani and Deepika Kumari
B). Mudit Dani and Ankita Bhakat
C). Jemson Ningthoujam and Ankita Bhakat
D). Amritpal Singh and Deepika Kumari
View Answer

3 . Who among the following actor has been appointed as the new chairman of Film and Television Institute of India (FTII) ?
A). Paresh Rawal
B). Prakash Raj
C). Anupam Kher
D). Kader Khan
View Answer

4 . International Day of the Girl Child was observed on _______worldwide.
A). October 11
B). October 12
C). October 13
D). October 14
View Answer

5 . Who among the following has been appointed as President of US India Business Council (USIBC)?
A). Bina Agarwal
B). Kavita Kogure
C). Roopa Kudva
D). Nisha Desai Biswal
View Answer

6 . Visa has tied up with the __________ government for Digital Dhan Sankalp project.
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Himachal Pradesh
View Answer

7 . Who among the following has been appointed as Ambassador to Principality of Monaco?
A). Shapath Bhardwaj
B). Sangram Dahya
C). Ankur Mittal
D). Vinay Mohan Kwatra
View Answer

8 . Which state has launched 'MahaLabharthi' web portal that will help people get information about all the government schemes that they are eligible for?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Himachal Pradesh
View Answer

9 . Axis Bank Ltd has recently appointed _________ as Freecharge CEO?
A). Sangram Singh
B). T S Vineeth Bhatt
C). Dilip Asbe
D). A. P. Hota
View Answer

10 . FIFA has decided to suspend the ________ Football with immediate effect.
A). Afghanistan
B). Pakistan
C). UAE
D). Zimbabwe
View Answer

11 . Which state is the first state to cut the VAT on fuel by 4%?
A). Gujarat
B). Maharashtra
C). Karnataka
D). Uttar Pradesh
View Answer

12 . Which is the smallest country ever to qualify for the final stage of FIFA World Cup after topping its qualifying group?
A). Norway
B). Liechtenstein
C). Ireland
D). Iceland
View Answer

13 . Who among the following actor will be the brand ambassador of Lenskart for the next two years?
A). Tapsee Pannu
B). Priyanka Chopra
C). Katrina Kaif
D). Deepika Padukone
View Answer

14 . Who among the following noted novelist has been selected for this year's prestigious Vayalar award?
A). P. Sathasivam
B). Soumya Swaminathan
C). Sarbananda Sonowal
D). T D Radhakrishnan
View Answer

15 . Who among the following sisters have won bronze medal in the Youth World Championship?
A). Divya Dhayal and Khushbu Dhayal
B). Nisha Dhayal and Nidhi Dhayal
C). Divya Dhayal and Deepti Dhayal
D). Kavita Dhayal and Khushbu Dhayal
View Answer


0 comments:

Post a Comment