Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

22 & 23 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     22 & 23 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 22 & 23 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . The Government has named Rajnish Kumar as the new chairman of which bank?
A). State Bank of India
B). UCO bank
C). IDBI Bank
D). Punjab National Bank
View Answer

2 . The first US crude oil cargo shipment has arrived in Paradip which has been bought by Indian Oil Corporation?
A). Bongaigaon
B). Barauni
C). Haldia
D). Paradip
View Answer

3 . Who among the following has been appointed as new Deputy Director General at WHO?
A). P. Sathasivam
B). Soumya Swaminathan
C). Sarbananda Sonowal
D). N. Dharam Singh
View Answer

4 . Which state government has launched the Rs. 302-crore mid-day meals scheme called Mathru Poorna scheme for pregnant women?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

5 . India's first ever Industrial Training Institute for the Divyangans was opened exclusively in which state?
A). Mizoram
B). Manipur
C). Assam
D). Sikkim
View Answer

6 . Which country has launched the world's largest and most powerful nuclear-powered icebreaker ship?
A). France
B). Spain
C). Russia
D). Germany
View Answer

7 . Which country has signed a $4.5 billion third line of credit (LoC) agreement with India for its infrastructure and social sector development?
A). Bangladesh
B). Bhutan
C). Afghanistan
D). Nepal
View Answer

8 . Who among the following has been appointed as FICCI UK Director?
A). Praveen P Kadle
B). Arun Sundararajan
C). Param Shah
D). Pratik Dattani
View Answer

9 . China-led AIIB & multilateral funding agency ADB will co-finance a _________ loan for India’s power sector
A). $1 million
B). $10-million
C). $100-million
D). $1000-million
View Answer

10 . India's GDP is likely to be the world's fastest-growing large economy and will hit ___________ by 2027.
A). $3 trillion
B). $4 trillion
C). $5 trillion
D). $6 trillion
View Answer

11 . Mukhya Mantri Kaushal Samvardhan and Kaushalya Yojana was flagged off in which state?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

12 . The 2017 Nobel Physics prize has been awarded to the gravitational wave detectors. Name him.
A). Rainer Weiss
B). Barry C. Barish
C). Kip S. Thorne
D). All of the above
View Answer

13 . Brenda Hale is the first female president of the supreme court of ___
A). US
B). UK
C). Germany
D). Norway
View Answer

14 . Which online travel operator has tied up with OYO to bring the hospitality firm's inventory on its platform?
A). MakeMyTrip
B). Yatra Online Inc
C). GoIbibo
D). Trivago
View Answer

15 . TVS Racing's mascot __________ has snatched his sixth straight title in a row at National Motorcycle Racing.
A). Amit Kumar
B). Nilesh Shah
C). Ranjan Sharan
D). Jagan Kumar
View Answer


0 comments:

Post a Comment