Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

20 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     20 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 20 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . The nation pays homage to Father of the Nation, Mahatma Gandhi on his ___ birth anniversary on October 2.
A). 146
B). 147
C). 148
D). 149
View Answer

2 . The International Day of Non-Violence was observed across the world on _________
A). October 1
B). October 2
C). October 3
D). October 4
View Answer

3 . The nation pays homage to former Prime Minister Lal Bahadur Shastri on his birth anniversary on ______________
A). October 1
B). October 2
C). October 3
D). October 4
View Answer

4 . Who among the following has received the 2017 Nobel prize in physiology or medicine for discovery of molecular mechanisms controlling the circadian rhythm?
A). Jeffrey C. Hall
B). Michael Rosbash
C). Michael W. Young
D). All of the above
View Answer

5 . Which state has recently is introduced 'no helmet, no petrol' rule for two-wheeler riders to reduce accidents?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Himachal Pradesh
View Answer

6 . An Indian Police Service Officer _____ has become the first Indian woman to scale Mount Manaslu, which is the eighth highest mountain peak in the world.
A). Aparna Kumar
B). Sindhuja Reddy
C). Jyoti Gupta
D). Shirin Godara
View Answer

7 . __________ tourism has won 'Hall of Fame' award for being the best state at National Tourism award function?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

8 . The US central bank has fined HSBC ___________ for failing to oversee foreign exchange traders .
A). $75 million
B). $175 million
C). $275 million
D). $375 million
View Answer

9 . Aeris Communications has entered into a partnership with ____ to provide packaged Internet of Things (IoT) solutions and services to PSUs in India.
A). MTNL
B). Reliance
C). VSNL
D). BSNL
View Answer

10 . Who among the following has been appointed as the Governor of Meghalaya?
A). Ganga Prasad
B). Devendra Kumar Joshi
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi
View Answer

11 . Who among the following has been appointed as the Governor of Andaman and Nicobar?
A). Ganga Prasad
B). Devendra Kumar Joshi
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi
View Answer

12 . Who among the following has been appointed as the Governor of Assam?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi
View Answer

13 . Who among the following has been appointed as the Governor of Arunachal Pradesh?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi
View Answer

14 . Who among the following has been appointed as the Governor of Tamil Nadu?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi
View Answer

15 . Who among the following has been appointed as the Governor of Bihar?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi
View Answer


0 comments:

Post a Comment