Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

13 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     13 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 13 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . The joint exercise DRUZBA 2017 between special forces of ________ and Russia Armies started in Russia.
A). Pakistan
B). Iraq
C). Nepal
D). Bangladesh
View Answer

2 . The 7th ASEM (Asia'Europe Meeting) Economic Minister's Meeting was held in ______
A). Italy
B). Australia
C). Argentina
D). South Korea
View Answer

3 . President Ram Nath Kovind's first foreign trip will be to ___________
A). US
B). Afghanistan
C). Bhutan
D). Africa
View Answer

4 . For the first time, India, US and _______ will hold a joint trade and investment show in Delhi.
A). Bangladesh
B). Bhutan
C). Afghanistan
D). Nepal
View Answer

5 . India is ______ in the world in the number of nuclear reactors being installed, the World Nuclear Industry Status Report 2017.
A). Third
B). Fourth
C). Fifth
D). Sixth
View Answer

6 . Which state Chief Minister has declared the year of 2017 as e-Pragati year?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Himachal Pradesh
View Answer

7 . Angela Merkel has won a ________term as chancellor in Germany elections.
A). Third
B). Fourth
C). Fifth
D). Sixth
View Answer

8 . Who among the following has teamed up for the first time ever for a doubles match and registered a win for team Europe in Laver Cup?
A). Roger Federer and Andy Murray
B). Roger Federer and Sam Querrey
C). Roger Federer and Stan Wawrinka
D). Roger Federer and Rafael Nadal
View Answer

9 . Union Minister for Petroleum and Natural Gas Dharmendra Pradhan has launched Pradhan Mantri LPG Panchayat in which state?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

10 . Who among the following has become Asia's richest man?
A). Tai Tzu Ying
B). Wojciech Wolski
C). Hui Ka Yan
D). Ma Huateng
View Answer

11 . Who among the following has won the under-23 TT tournament in the prestigious 2017 Butterfly Badger Open?
A). Amritpal Singh
B). Randhir Kumar Jaiswal
C). Kavinder Bisht
D). Mudit Dani
View Answer

12 . Indian shuttler PV Sindhu has jumped to World No _____ in the latest Badminton World Federation women's singles rankings.
A). 1
B). 2
C). 3
D). 4
View Answer

13 . China and _________have completed a series of military exercises in southwestern China.
A). Italy
B). Australia
C). Argentina
D). South Korea
View Answer

14 . Which cricketer is the 3rd Indian batsmen to hit 10,000 plus runs in India's wins?
A). MS Dhoni
B). Virat Kohli
C). R Ashwin
D). Yuvraj Singh
View Answer

15 . Which athlete has become the first Indian to be picked as International Boxing Association's representative for IOC athletes forum?
A). Vijendra Kumar
B). Sushil Kumar
C). PV Sindhu
D). M C Mary Kom
View Answer


0 comments:

Post a Comment