Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

10 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     10 October 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 10 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has been appointed as the new high commissioner to Pakistan?
A). Gautam Bambawale
B). Ajay Bisaria
C). Vijay Gokhale
D). Palvai Govardhan Reddy
View Answer

2 . _________'s sovereign wealth fund, the largest in the world, has reached the value of $1 trillion for the first time.
A). Netherlands
B). Hungary
C). Norway
D). Germany
View Answer

3 . Who among the following has been re-appointed as the President of The Indian Broadcasting Foundation?
A). Punit Goenka
B). R K Pachnanda
C). S G Murali
D). Kapil Kapur
View Answer

4 . Who among the following has been appointed as the new chief of Sashastra Seema Bal?
A). Archana Ramasundaram
B). Emandi Sankara Rao
C). Debasis Jana
D). Rajni Kant Mishra
View Answer

5 . Who among the following has been appointed as the Uttarakhand Swachh Bharat mission brand ambassador?
A). Shah Rukh Khan
B). Amitabh Bachchan
C). Akshay Kumar
D). Salman Khan
View Answer

6 . Who among the following has won gold in Asian Indoor Games in Pentathlon?
A). Tejinder Kaur
B). Sanjivani Jadhav
C). V. Neena
D). Purnima Hembram
View Answer

7 . Who among the following has won the Formula 1 Singapore Grand Prix?
A). Valtteri Bottas
B). Daniel Ricciardo
C). Lewis Hamilton
D). Sebastian Vettel
View Answer

8 . Cyclist ____________ has broken the world record for cycling around the world - by 44 days.
A). Vincy Quadros
B). Mark Fischback
C). Mark Beaumont
D). Alexei Nalany
View Answer

9 . Which company has entered into alliance with US car major Ford Motor company to explore products, technologies, and distribution?
A). Tata Motors
B). Hyundai Motor India
C). Maruti Suzuki
D). Mahindra & Mahindra
View Answer

10 . _____ Army and the Israel Defense Forces (IDF) has inaugurated a permanent base In Israel.
A). US
B). UK
C). Germany
D). Russia
View Answer

11 . Ola has tied up with ______________ tourism department.
A). Maharashtra
B). Delhi
C). Gujarat
D). Karnataka
View Answer

12 . Who among the following has received the prestigious ANR National Award for his contribution to the Telugu film industry?
A). Naga Chaitanya
B). Anushka Shetty
C). Prabhas
D). S S Rajamouli
View Answer

13 . Which state has become the first state in the country to set up family welfare district committees?
A). Arunachal Pradesh
B). Mizoram
C). Manipur
D). Tripura
View Answer

14 . First ever National Conference on 'Mission Mode to address Under-Nutrition' was held in ___________
A). Pune
B). Mumbai
C). New Delhi
D). Bangalore
View Answer

15 . The 13th Inter-Governmental Commission meeting was held in __________
A). US
B). Russia
C). Iran
D). Kazakhstan
View Answer



0 comments:

Post a Comment