Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

28 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     28 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 28 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following is the Minister of Commerce and Industry after cabinet reshuffle?
A). Nitin Jairam Gadkari
B). Suresh Prabhu
C). Harsh Vardhan
D). Narendra Singh Tomar
View Answer

2 . Who among the following is the Minister of Textiles and Minister of Information and Broadcasting after cabinet reshuffle?
A). Smriti Zubin Irani
B). Radha Mohan Singh
C). Suresh Prabhu
D). DV Sadananda Gowda
View Answer

3 . Who among the following is the Minister of Human Resource Development after cabinet reshuffle?
A). Harsh Vardhan
B). Mukhtar Abbas Naqvi
C). Dharmendra Pradhan
D). Prakash Javadekar
View Answer

4 . Astronaut___________ returned to Earth after 665 days in space.
A). John Isner
B). Bob Bryan
C). Peggy Whitson
D). Sam Shepard
View Answer

5 . Who among the following has reached his first Grand Slam semi-final at the U.S. Open?
A). Diego Schwartzman
B). Pablo Carreno Busta
C). Wesley Koolhof
D). Ryan Harrison
View Answer

6 . Tata Motors President and CTO__________ has decided to quit his services in the organisation.
A). Robert Hardy
B). Aleksandar Vucic
C). Timothy Leverton
D). John Avildsen
View Answer

7 . Which bank has announced the appointment of P.R. Seshadri as its managing director and chief executive officer?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Karur Vysya Bank
View Answer

8 . ___________ Health and Family Welfare Minister Jomde Kena died recently.
A). Arunachal Pradesh
B). Mizoram
C). Manipur
D). Tripura
View Answer

9 . Who among the following has assumed charge as Managing Director and Chief Executive Officer of Tamilnad Mercantile Bank?
A). Pradip Kumar Singh
B). P.B.Balaji
C). KV Rama Moorthy
D). HS Upendra Kamath
View Answer

10 . Who among the following has is the first Indian to be signed by Australian Basketball team?
A). Amritpal Singh
B). Randhir Kumar Jaiswal
C). Kavinder Bisht
D). Rajiv Kumar
View Answer

11 . R A Sankara Narayanan has taken charge as Managing Director and Chief Executive Officer of which bank?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Karnataka Bank
View Answer

12 . RBI has included which bank in the list of 'too big to fail' lenders, referred to as D-SIB or domestic systemically important bank?
A). Axis Bank
B). ICICI Bank
C). IDFC Bank
D). HDFC Bank
View Answer

13 . National Teachers' Day was celebrated on ________ in honour of Dr. Sarvepalli Radhakrishnan.
A). September 5
B). September 6
C). September 7
D). September 8
View Answer

14 . Who among the following has been appointed as India's first woman defence minister?
A). Nirmala Sitharaman
B). Sushma Swaraj
C). Smriti Zubin Irani
D). Harsimrat Kaur
View Answer

15 . Who among the following has won the men's singles of U.S. Open Grand Slam Carrom tournament?
A). Shiv Pratap Shukla
B). Raj Kumar Singh
C). Ashwini Kumar Choubey
D). Vemuri Anil Kumar
View Answer


0 comments:

Post a Comment