Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

27 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     27 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 27 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has won the women's singles of U.S. Open Grand Slam Carrom tournament?
A). Subasini Mistry
B). Arunima Sinha
C). Tejasvi Duduka
D). Jamuna Tudu
View Answer

2 . Noted poet who was credited with introducing 'Haiku' to the Marathi speaking world, passed away. Name him.
A). Anil Khachi
B). Ravi Mittal
C). Sushma Nath
D). Shirish Pai
View Answer

3 . Who among the following has been appointed the new man to handle tourism in Ministry for Tourism?
A). Gajendra Singh Shekhawat
B). Virendra Kumar
C). Mahesh Sharma
D). Alphons Kannanthanam
View Answer

4 . Who among the following has bagged a gold medal in 44kg weight category of the Commonwealth Youth (boys & girls) weightlifting championships?
A). Kavita Devi
B). Oinam Bembem Devi
C). Vinesh Phogat
D). Konsam Ormila Devi
View Answer

5 . Who among the following has won the Italian Grand Prix in F1 drivers' championship title race?
A). Valtteri Bottas
B). Sebastian Vettel
C). Lewis Hamilton
D). Sebastian Vettel
View Answer

6 . Who among the following has been appointed CEO of Drugmaker Novartis?
A). Vasant Narsimha
B). Swarup Kumar Parida
C). Naresh Chandra
D). Kubersingh Saklecha
View Answer

7 . Pulitzer-Prize winning poet passed away. Name him.
A). Doris Leuthard
B). John Ashbery
C). Joe Bolognais
D). Tobe Hooper
View Answer

8 . Former India captain Mahendra Singh Dhoni has become the first wicketkeeper in world cricket to effect _______ stumping's in One Day Internationals.
A). 50
B). 100
C). 150
D). 200
View Answer

9 . Which state has bagged the 'best bank' award for the use of technology for financial inclusion at the 13th IDRBT Banking Technology Excellence Award?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Karnataka Bank
View Answer

10 . _________government has launched a unified health scheme 'Arogya Bhagya'.
A). West Bengal
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

11 . __________ has signed a USD 635 million UN assistance package to lay out the country's development.
A). Pakistan
B). India
C). Nepal
D). Bangladesh
View Answer

12 . Which country has announced $80 million funding plan for BRICS economic and technology cooperation plan?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). South Africa
View Answer

13 . ______________has proposed the Free Trade Agreement between India and European Free Trade Association.
A). Norway
B). Liechtenstein
C). Switzerland
D). Iceland
View Answer

14 . Ajay Vipin Nanavati has taken charge as the new chairman of which bank?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Syndicate Bank
View Answer

15 . Which among the following airport has bagged the National Award for 'Excellence' in Energy Management?
A). Kochi airport
B). Bangalore airport
C). Hyderabad airport
D). Delhi airport
View Answer



0 comments:

Post a Comment