Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

26 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     26 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 26 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has become the first sportsman to become sports minister?
A). Kapil Dev
B). Anuraag Thakur
C). Vijay Goel
D). Rajyavardhan Singh Rathore
View Answer

2 . Hockey India has sacked national coach ______________ after a string of unimpressive outings at the international level.
A). David John
B). Roelant Oltmans
C). Harbinder Singh
D). Kamal Kumbhar
View Answer

3 . Who among the following has been appointed as new Rail Minister?
A). Piyush Goyal
B). Nirmala Sitharaman
C). Suresh Prabhu
D). Vijay Goyal
View Answer

4 . Who among the following has been appointed as the Secretary General of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry?
A). Sanjaya Baru
B). Hardeep Puri
C). Satyapal Singh
D). Anant Kumar Hegde
View Answer

5 . Former Mumbai pacer is no more. Name him.
A). Sharad Rao
B). Samir Patel
C). Ajit SIngh
D). Ravi Mehta
View Answer

6 . Bitcoin has crossed the ________ milestone for the first time ever.
A). $2000
B). $3000
C). $4000
D). $5000
View Answer

7 . The Royal Air Force(RAF) has become the first military branch in ______ to open every role to female personnel,
A). US
B). UK
C). Germany
D). Russia
View Answer

8 . Which state government had the highest number of cow-related killings in 2017?
A). West Bengal
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

9 . ISRO'S Polar Satellite Launch Vehicle(PSLV) failed to launch the navigation satellite into orbit for 1st time in _______ years.
A). 22
B). 23
C). 24
D). 25
View Answer

10 . Who among the following has been appointed interim President of Singapore?
A). Joseph Yuvaraj Pillay
B). Radha Mohan Singh
C). H S Shivaprakash
D). Sudhansu Sekhar Das
View Answer

11 . Who among the following has been named U.S Ambassador to India?
A). Alexander Kadakin
B). Nikolay Kudashev
C). Kenneth I. Juster
D). Van Niekerk
View Answer

12 . The world's highest sandcastle has been built in _________
A). Netherlands
B). Hungary
C). Norway
D). Germany
View Answer

13 . Which city was formally accorded the status of India's first World Heritage City by UNESCO?
A). Vadodara
B). Ahmedabad
C). Varanasi
D). Khajuraho
View Answer

14 . Who among the following will receive the 'Exhibitor of the Year' Award at the CineAsia Awards Ceremony in Hong Kong?
A). Ajay Bijli
B). Kiran Kanojia
C). Kamal Kumbhar
D). Sohan Modak
View Answer

15 . Who among the following was appointed as the new Chairperson of Central Board of Secondary Education, CBSE?
A). Anita Karwal
B). RK Chaturvedi
C). Laxmi Agarwal
D). Safeena Husain
View Answer



0 comments:

Post a Comment