Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

19 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     19 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (19 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which state government has launched E-waste disposal in state schools?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

2 . The CA Institute of India has signed an MoU with the Institute of Chartered Accountants of ___________to establish mutual co-operation for the advancement of accounting knowledge.
A). Portugal
B). Nepal
C). South Africa
D). Israel
View Answer

3 . Which state has launched the grid-connected rooftop solar project through net-metering system?
A). Andhra Pradesh
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

4 . 'Murphy Brown' and 'Cheers' actor died recently. Name him.
A). Joe Bolognais
B). Jay Thomas
C). Sam Beazley
D). John Avildsen
View Answer

5 . ___________ will host 2018 International Table Tennis Federation (ITTF) World Cup.
A). London
B). Dubai
C). US
D). Switzerland
View Answer

6 . The ___________educational board has launched a web portal to help students with competitive exams
A). Maharashtra
B). Delhi
C). Gujarat
D). Karnataka
View Answer

7 . ____________ 's Nungthaang Tampak village has emerged as the '100 percent computer literate' village in the entire North East.
A). Mizoram
B). Manipur
C). Assam
D). Sikkim
View Answer

8 . Who among the following has won the UEFA Women's Player of the Year award?
A). Lieke Martens
B). Gianluigi Buffon
C). Lucy Modric
D). Caeleb Dressel
View Answer

9 . Who among the following has been appointed as the new chairman of the software giant Infosys?
A). Nandan Nilekani
B). Sanjeev Aggarwal
C). Vishal Sikka
D). R Seshasayee
View Answer

10 . The former Marshall Islands foreign minister died recently. Name him.
A). Tony de Brum
B). Leslie Thng
C). Jerry Lewis
D). Yisrael Kristal
View Answer

11 . India's oldest cinematographer passed away. Name him.
A). Jean Renoir
B). Ritwik Ghatak
C). Ardhendu Mukherjee
D). Ramananda Sengupta
View Answer

12 . Who among the following has won the UEFA Men's Player of the Year award for three times?
A). Lionel Messi
B). Cristiano Ronaldo
C). Neymar
D). Manuel Neuer
View Answer

13 . Who among the following has authored a book titled 'I Do What I Do: On Reform, Rhetoric & Resolve'?
A). Manmohan Singh
B). Urjit Patel
C). YV Reddy
D). Raghuram Rajan
View Answer

14 . Who among the following has authored a book titled 'I am HIV positive, so what' ?
A). Pradip Kumar Singh
B). P.B.Balaji
C). Chandrasekaran Ramakrishnan
D). M G Radhakrishnan
View Answer

15 . Who among the following has been re-appointed to RBI's central board for 4 years?
A). Vishpala Reddy
B). Dilip Chauhan
C). Ashwani Lohani
D). Nachiket Madhusudan Mor
View Answer



0 comments:

Post a Comment