Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

16 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     16 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 16 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Former Manipur Chief Minister and a member of the first Lok Sabha passed away. Name him.
A). Nongthombam Biren Singh
B). David Rasquinha
C). Attavara Balakrishna Shetty
D). Rishang Keishing
View Answer

2 . Who among the following has submitted his resignation from Chairman of Railway Board?
A). Vishpala Reddy
B). Dilip Chauhan
C). Ashwani Lohani
D). A.K. Mittal
View Answer

3 . Which state government has launched a mass casualty rescue wagon that is capable of transporting 20 patients in one go ?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

4 . Sushma Swaraj will soon inaugurate India's first Videsh Bhavan in ________
A). New Delhi
B). Mumbai
C). Chennai
D). Bangalore
View Answer

5 . Who among the following will get Arjuna award of this year?
A). Sardar Singh and Devendra Jhajharia
B). Harmanpreet and P. N. Prakash
C). Sardar Singh and and P. N. Prakash
D). Harmanpreet and and Devendra Jhajharia
View Answer

6 . The Air India museum will soon be opened in which city?
A). New Delhi
B). Mumbai
C). Chennai
D). Bangalore
View Answer

7 . Which state government is planning to provide pension to the transgender community to establish equality?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

8 . Who among the following has become Asia's richest person with net worth of USD 338.3bn?
A). Jack Ma
B). Mukesh Ambani
C). Shahrukh Khan
D). Ratan Tata
View Answer

9 . Who among the following will get Rajiv Gandhi Khel Ratna award?
A). Sardar Singh and Devendra Jhajharia
B). Harmanpreet and P. N. Prakash
C). Sardar Singh and and P. N. Prakash
D). Harmanpreet and and Devendra Jhajharia
View Answer

10 . The international day for the remembrance of the slave trade and its abolition was observed across the world on __________
A). August 23
B). August 24
C). August 25
D). August 26
View Answer

11 . Who among the following has been named as the new Chairman of Railway Board?
A). Soumya Swaminathan
B). Sunil Kakar
C). Ashwani Lohani
D). A.K. Mittal
View Answer

12 . The Indian Council of Medical Research has inked a pact with __________ to collaborate on vaccine research and development.
A). Italy
B). Australia
C). Argentina
D). South Korea
View Answer

13 . As per Forbes list 2017 , who among the following is the world's highest paid actor?
A). Vin Diesel
B). Jackie Chan
C). Mark Wahlberg
D). Dwayne Johnson
View Answer

14 . New Zealand's oldest cricketer died recently. Name him.
A). Heather Watson
B). Tom Pritchard
C). Constantine Mitsotakis
D). Adrian Mitsotakis
View Answer

15 . British Science Fiction writer died recently. Name him.
A). Brian Aldiss
B). Leslie Thng
C). Jerry Lewis
D). Yisrael Kristal
View Answer



0 comments:

Post a Comment