Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

06 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     06 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 06 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has bagged a bronze medal at the Asian Shotgun Championship to earn India's first women's skeet individual medal?
A). Preeti Shinoy
B). Saniya Sheikh
C). Rashmmi Rathore
D). Maheshwari Chauhan
View Answer

2 . Which bollywood actor has become the first female actor ever to hoist the Indian National Flag at the Indian Film Festival in Melbourne?
A). Aishwarya Rai Bachchan
B). Deepika Padukone
C). Priyanka Chopra
D). Vidya Balan
View Answer

3 . Which state government will give 'NAMO E-Tab' tablets at a subsidised rate of Rs 1,000 each to its students?
A). Karnataka
B). Gujarat
C). Maharashtra
D). Uttarakhand
View Answer

4 . With $2.4 billion funding from SoftBank, which company has become the third most funded private company globally?
A). Airbnb
B). Xiaomi
C). Flipkart
D). Uber
View Answer

5 . Who among the following has been appointed as the secretary to Vice President M Venkaiah Naidu?
A). Manoj Soni
B). Sriram Kalyanaraman
C). I V Subba Rao
D). Ruchir Kamboj
View Answer

6 . Hugo Award for Best Novel 2017 was given to _________________, an American writer for her work 'The Obelisk Gate'.
A). Kany Williamson
B). Katerina Siniakova
C). Laura Siegemund
D). Nora K. Jemisin
View Answer

7 . Blood banks in_______ have become a part of e-Rakt Kosh, a national online portal.
A). Delhi
B). Mumbai
C). Bangalore
D). Chennai
View Answer

8 . Union Government has launched 'Gaj Yatra' to mark World Elephant Day on _________
A). August 12
B). August 13
C). August 14
D). August 15
View Answer

9 . Veteran sports journalist passed away recently. Name him.
A). Jacob Zuma
B). Ray Phiri
C). Nelsan Ellis
D). Ted Corbett
View Answer

10 . South African body builder has passed away recently. Name him.
A). Sifiso Lungelo Thabete
B). Leslie Thng
C). Phee Teik Yeoh
D). Yisrael Kristal
View Answer

11 . Who among the following has been appointed as Managing Director of Export-Import Bank of India (Exim Bank) ?
A). Jayawardenepura Kotte
B). David Rasquinha
C). Attavara Balakrishna Shetty
D). Dr. Kishore Sansi
View Answer

12 . Who among the following has been accredited as the Ambassador of India to the Grand Duchy Luxembourg?
A). PN Bhagwati
B). Radha Mohan Singh
C). H S Shivaprakash
D). Gaitri Issar Kumar
View Answer

13 . Kenya's President ________has won a second and final five-year term as president.
A). Uhuru Kenyatta
B). Raila Odinga
C). N. Josphat Nanok
D). Gitau wa Njenga
View Answer

14 . Who among the following has been appointed as Chairperson of CBFC?
A). Pahlaj Nihalani
B). Anurag Srivastava
C). Prahlad Kakkar
D). Prasoon Joshi
View Answer

15 . The Hindu Playwright Award 2017 was awarded to whom among the following for their play 'In Search of DariyaSagar'?
A). Gerish Khemani and Akshat Nigam
B). Gerish Khemani and Arshia Sattar
C). Gerish Khemani and Keval Arora
D). Gerish Khemani and Sunil Shanbag
View Answer



0 comments:

Post a Comment