Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

02 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
     02 September 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 02 September 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has won men's 400 m event & retained his title in World Athletics Championships, London?
A). Jonathan Edwards
B). Wayde Van Niekerk
C). Usain Bolt
D). David Rudisha
View Answer

2 . ONGC Videsh, overseas arm of Oil and Natural Gas Corp, will soon pump _____ this year.
A). $50 million
B). $100 million
C). $150 million
D). $2000 million
View Answer

3 . Ex- BJP MP from Ajmer and Former Union Minister Ajmer passed away recently. Name him.
A). K R Mohanan
B). Kumar Biswal
C). Sanwar Lal Jat
D). Vishvjit P Singh
View Answer

4 . Veteran Congress Former West Bengal minister passed away recently. Name him.
A). Gyan Singh Sohanpal
B). Siddhartha Shankar Ray
C). Gaitri Issar Kumar
D). SyamaSanju
View Answer

5 . International Day of the World's Indigenous Peoples was observed on _______
A). August 9
B). August 10
C). August 11
D). August 12
View Answer

6 . Who among the following has won the bronze medal in the Men's Trap at the7th Asian Championship Shotgun?
A). Zoravar Singh Sandhu
B). Talal AlRashidi
C). BirendeepSodhi
D). KynanChenai
View Answer

7 . Which among the following is the first state in India to implement coal utilisation between power units?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

8 . Which e-commerce website has announced the launch of Virtual Customer Service (VCS) model in India?
A). Amazon
B). Magento
C). e-Bay
D). Rediff.com
View Answer

9 . Which bank has announced the launch of instant credit card service with the limit up to 4 lakhs?
A). Axis Bank
B). ICICI Bank
C). IDFC Bank
D). HDFC Bank
View Answer

10 . Which bank has opened self-employment training institute in Indore recently?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). UCO Bank
View Answer

11 . India has secured______position in 2017 Global Retirement Index (GRI). It is published by French asset management company Natixis Global.
A). 23
B). 33
C). 43
D). 53
View Answer

12 . Bangladesh will open a new diplomatic station in which among the following city?
A). Thiruvananthapuram
B). Bengaluru
C). Hyderabad
D). Chennai
View Answer

13 . According to the top sanitation survey, almost all rural households in which state had access to a toilet?
A). Kerala and Haryana
B). Bihar and Uttar Pradesh
C). Dehradun and Madhya Pradesh
D). Karnataka and Tamil Nadu
View Answer

14 . The South African president has narrowly survived a motion of 6th no-confidence vote against him in parliament. Name him.
A). Jacob Zuma
B). Ray Phiri
C). Nelsan Ellis
D). Emmanuel Macron
View Answer

15 . An Indo-Canadian entrepreneur________ has been appointed Canada's consul general in San Francisco.
A). Sunil Kakar
B). Dilip Chauhan
C). Rana Sarkar
D). Ajay Tyagi
View Answer



0 comments:

Post a Comment