Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

30-31 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 30-31 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
30-31 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . PM Narendra Modi has announced the setting up of an Indian Cultural Centre in which country?
A). Portugal
B). Iran
C). Israel
D). London
View Answer

2 . Kolkata-headquartered Srei Infrastructure Finance has signed an MoU with -----.development bank to create a $200 million IT and Innovation Fund.
A). Chinese
B). Russian
C). Japanese
D). American
View Answer

3 . Which bank has tied up with PFG Forex for the benefit of Indian expatriates from Australia?
A). South Indian Bank
B). UCO Bank
C). Axis Bank
D). Union Bank of India
View Answer

4 . Siemens has opened its first digital factory in which country?
A). India
B). UK
C). South Africa
D). US
View Answer

5 . Who among the following has been appointed as non-executive chairman of Union Bank of India?
A). V.G Mathew
B). Rajkiran Rai G
C). KewalHanda
D). SaimaWazed
View Answer

6 . Amazon has recently invested more than Rs--------- in India unit.
A). 680 crores
B). 1680 crores
C). 2680 crores
D). 3680 crores
View Answer

7 . Which country has renewed Indian oil deal, ONGC Videsh, a two-year extension to explore oil block?
A). Vietnam
B). Morocco
C). Iran
D). Thailand
View Answer

8 . India ranked--------out of 165 nations in a global cyber security index across the world.
A). 21
B). 22
C). 23
D). 24
View Answer

9 . Who among the following has been re-nominated as chairman and Board of Governors (BoG) of IIT-Kharagpur?
A). Sanjiv Goenka
B). GuruswamyJayraman
C). Sandeep Chakravorty
D). Riva Ganguly Das
View Answer

10 . Who among the following have won gold medals in2017 Asian Athletics Championships held in Bhubaneshwar?
A). Anuj MathurandAshok Raju
B). Ashok Rajuand Govindan Laxman
C). Manpreet Kaur and Govindan Laxman
D). Anuj Mathur andG. Sreeram
View Answer

11 . China's SAIC Motor Corp will set up a Rs 2,000cr car plant in which state?
A). Karnataka
B). Gujarat
C). Maharashtra
D). Uttarakhand
View Answer

12 . Former Tata Finance Managing Director has allegedly committed suicide in Mumbai. Name him.
A). Rajkiran Rai G
B). DilipPendse
C). GuruswamyJayraman
D). Sandeep Chakravorty
View Answer

13 . India and -------- has recently signed seven agreements to cooperate in fight against terror.
A). Portugal
B). Iran
C). Israel
D). US
View Answer

14 . Which country has declared itself free from Highly Pathogenic Avian Influenza (H5N1 and H5N8)?
A). India
B). Nepal
C). South Africa
D). US
View Answer

15 . Which state government has signed an Expression of Intent with the International Association of Athletics Federations and the Athletics Federation of India to establish high performance academy?
A). Andhra Pradesh
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer


0 comments:

Post a Comment