Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

29 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
    29 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (29 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . For the first time in 20 years, Pakistan cabinet has got first Hindu minister. Name him.
A). Acharya Dev Vrat
B). Sudripta Roy
C). Darshan Lal
D). Predhiman Krishan Kaw
View Answer

2 . Infosys will soon buy London based digital studio Brilliant Basics for Rs.63 crore?
A). Cognizant
B). Infosys
C). Microsoft
D). TCS
View Answer

3 . Which city roads will soon have automated parking facility?
A). Thiruvananthapuram
B). Bengaluru
C). Hyderabad
D). Chennai
View Answer

4 . Which state govt has launched a motorbike ambulance service to provide swift medical assistance to patients?
A). Maharashtra
B). Delhi
C). Gujarat
D). Karnataka
View Answer

5 . Eight-time Olympic gold winner _____has won the 100m heats at the World Championships in London.
A). Jonathan Edwards
B). Wayde Van Niekerk
C). Usain Bolt
D). David Rudisha
View Answer

6 . The National Handloom Day was recently celebrated on _____
A). August 7
B). August 8
C). August 9
D). August 10
View Answer

7 . Who among the following celebrity has been roped in as Brand Ambassador for Swachh Bharat Mission in Uttar Pradesh?
A). Kapil Sharma
B). Akshay Kumar
C). Amitabh Bachchan
D). Irrfan Khan
View Answer

8 . Central government will soon develop green airports in which state?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Telangana
View Answer

9 . Who among the following has been appointed as chairman of Transfers Dispute Committee by AIFF?
A). Tintu Luka
B). Ushanath Banerjee
C). Manpreet Kaur
D). Govindan Laxman
View Answer

10 . Who among the following has topped the ranking of the highest paid author by Forbes?
A). JK Rowling
B). Dan Brown
C). Stephen King
D). James Patterson
View Answer

11 . Who among the following has taken over as Air Officer-in-Charge Administration of Indian Air Force?
A). Dinesh Malkani
B). Rajiv Gauba
C). Ajay Tyagi
D). Hemant Narayan Bhagwat
View Answer

12 . Who among the following has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Kazakhstan?
A). Karan Rajan Rajarajan
B). Anargya Manjunath
C). C Rahul Yadav
D). Prabhat Kumar
View Answer

13 . Which bank has hit the international debt market with $400 million issue?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). UCO Bank
View Answer

14 . An Indian woman international hockey player died at the age of 20. Name her.
A). Preeti Shenoy
B). Sindhuja Reddy
C). Jyoti Gupta
D). Shirin Godara
View Answer

15 . English actor who was famous for his role in Harry Potter, recently passed away. Name him.
A). Robert Hardy
B). Aleksandar Vucic
C). Sam Beazley
D). John Avildsen
View Answer



0 comments:

Post a Comment