Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

27 & 28 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     27 & 28 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (27 & 28 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Veteran actress and national award winner has been selected for Prem Nazir Award 2017. Name her.
A). Sri Devi
B). Anushka Shetty
C). Hema Malini
D). Sharada
View Answer

2 . India's first private sector missile sub-systems production facility was inaugurated in which city?
A). Thiruvananthapuram
B). Bengaluru
C). Hyderabad
D). Chennai
View Answer

3 . India signs loan agreement with Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) for financing of US$ 329 million for _______Rural Roads Project.
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

4 . Which state willbecome the first airport in the country to have a helicopter-taxi (heli-taxi) service?
A). Thiruvananthapuram
B). Bengaluru
C). Hyderabad
D). Chennai
View Answer

5 . Microsoft has tied up with which state to use its artificial intelligence to screen children for eye problems and prevent avoidable blindness?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Telangana
View Answer

6 . Who among the following has become the world's most expensive footballer?
A). Paul Pogba
B). Neymar
C). Carli Lloyd
D). Aya Miyama
View Answer

7 . Who among the following has been appointed as Chairman and Manging Director in Small Industries Development Bank of India (SIDBI)?
A). Nana Kofi Twumasi-Ankrah
B). Harsh Kumar Banwal
C). Mohammad Mustafa
D). Yusuf Korniwaa
View Answer

8 . An MoU between India and______ has been signed for cooperation in the renewable energy sector.
A). Spain
B). Greece
C). Germany
D). Italy
View Answer

9 . Who among the following was officially sworn in as the President of Iran for second term?
A). Ebrahim Raeisi
B). S. Mohammad Rahman
C). Hassan Rouhani
D). Ayatollah Ali Khamanei
View Answer

10 . In Cred, the Mumbai-based new age financial services group, has roped in whom as its Brand Ambassador?
A). SauravGanguly
B). Sachin Tendulkar
C). Rahul Dravid
D). Anil Kumble
View Answer

11 . Who among the following has been appointed as DSP by Punjab state government?
A). Najma Heptulla
B). Harmanpreet Kaur
C). Ratanpreet Kaur
D). K K Paul
View Answer

12 . Which state government has recently celebrated its Aadi Perukku festival?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

13 . Central government has signed a memorandum of association for setting up a regional centre of the International Rice Research Institute in which city?
A). Varanasi
B). Vizag
C). Vijayanagaram
D). Vadodara
View Answer

14 . Who among the following has been appointed as chief operating officer and executive vice president by Wal-Mart India?
A). Ajay Bhushan Pandey
B). Rajiv Khanna
C). Devendra Chawla
D). KrishIyer
View Answer

15 . Who among the following has been re-elected as Prime Minister of Papua New Guinea?
A). Michael Somare
B). Ialibu-Pangia
C). Peter O'Neill
D). Port Moresby
View Answer



0 comments:

Post a Comment