Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

25 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     91
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 25 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Former union minister and Congress veteran passed away recently. Name him.
A). Haraprasad Das
B). C. Narayana Reddy
C). Santosh Mohan Dev
D). K.E. Mammen
View Answer

2 . Prime Minister Narendra Modi announced a package of ____flood relief for North-East.
A). Rs1,350-crore
B). Rs 2,350-crore
C). Rs3,350-crore
D). Rs4,350-crore
View Answer

3 . World breastfeeding week 2017 was celebrated from ____with the theme 'Sustaining Breastfeeding Together'.
A). 1- 7 August
B). 10- 17 August
C). 5- 11 August
D). 15- 21 August
View Answer

4 . Who among the following has been appointed as head of Army's Eastern Command?
A). Lt. Gen. Anuj Puri
B). Lt. Gen. Mahesh Das
C). Lt. Gen. Abhay Krishna
D). Lt. Gen. Praveen Bakshi
View Answer

5 . Which city will host the 2024 Summer Olympics?
A). Los Angeles
B). Paris
C). Beijing
D). New York
View Answer

6 . Cristiano Ronaldo recently appeared in court denying claims that he committed ____tax fraud.
A). Rs.111.44 crore
B). Rs. 211.44 crore
C). Rs. 311.44 crore
D). Rs 411.44 crore
View Answer

7 . Who among the following has resignedas CEO from India Today?
A). Subhash Samant
B). Arun Sundararajan
C). Ashish Bagga
D). Narendra Kumar Sinha
View Answer

8 . Which city will host the 2028 Summer Olympics?
A). Los Angeles
B). Paris
C). Beijing
D). New York
View Answer

9 . Mukesh Ambani has become Asia's _____richest man.
A). First
B). Second
C). Third
D). Fourth
View Answer

10 . Who among the following has resigned as NITI Aayog Vice-Chairman?
A). Manish Panwar
B). Arvind Panagariya
C). Kavinder Bisht
D). Satish Kumar
View Answer

11 . Tech giant Cisco has named whom among the following has its president for India and SAARC operations?
A). Dinesh Malkani
B). Amit Phangal
C). Gaurav Bidhuri
D). Sameer Garde
View Answer

12 . Indian women's basketball team defeated which country in finals of FIBA Women's Asia Cup 2017 held in Bengaluru?
A). China
B). Kazakhstan
C). UAE
D). US
View Answer

13 . A Japanese historian and a Sri Lankan teacher are among the six winners of Ramon Magsaysay Awards 2017. Name them.
A). Ishihara Shintaroand Bimal Rathnayaka
B). Koizumi Junichiro and Buddhika Kurukularatne
C). Tanaka Makikoand C. A. Suriyaarachchi
D). Yoshiaki Ishizawa and Gethsie Shanmugam
View Answer

14 . Who among the following has broken the 50m breaststroke world recordas he reached the World Aquatics Championships final?
A). Caeleb Dressel
B). Michael Phelp
C). Gemma Spofforth
D). Adam Peaty
View Answer

15 . The United Nations World Day against Trafficking in Persons 2017 was observed on _____ across the world.
A). July 28
B). July 29
C). July 30
D). July 31
View Answer



0 comments:

Post a Comment