Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

24 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     24 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 24 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Dhrupad maestro and custodian of the Hindustani classical music passed away recently. Name him.
A). Ustad Baha-ud-din Dagar
B). Pt. Uday Bhawalkar
C). UmakantGundecha
D). Ustad Hussain Sayeeduddin Dagar
View Answer

2 . Which state has topped the list of GST registration under Goods and Service Tax with over 1.3 lakh applications?
A). Gujarat
B). Karnataka
C). Maharashtra
D). Uttar Pradesh
View Answer

3 . Who among the following has grabbed the 9th Swedish Open final in women's category?
A). Kany Williamson
B). Katerina Siniakova
C). Laura Siegemund
D). Caroline Wozniacki
View Answer

4 . Which Indian shuttler has clinched the Men's singles title at Lagos International challenge?
A). Karan RajanRajarajan
B). Anargya Manjunath
C). C Rahul Yadav
D). Chinmaya Somaiya
View Answer

5 . Who among the following has becomethe first swimmer to win three gold medals in a single evening at the world championships?
A). Caeleb Dressel
B). Michael Phelp
C). Gemma Spofforth
D). Kylie Masse
View Answer

6 . The world's longest pedestrian suspensionfootbridge was officially opened _____
A). Singapore
B). Moscow
C). Switzerland
D). Washington, D.C
View Answer

7 . Indian boxers have won how many medals at the 48thGrand Prix Usti Nad Labem in the Czech Republic?
A). Six
B). Seven
C). Eight
D). Nine
View Answer

8 . Canara Bank has launched its first 'Digital Banking Branch' in which city?
A). Chennai
B). Hyderabad
C). Bengaluru
D). Kochi
View Answer

9 . Who among the following has been appointed part-time member on on the board of IRDAI?
A). Anil Khachi
B). Ravi Mittal
C). Sushma Nath
D). Mamta Suri
View Answer

10 . 'RajaswaGyansangam' is scheduled to be held in which city?
A). New Delhi
B). Mumbai
C). Chennai
D). Bangalore
View Answer

11 . RBI has imposed a penalty of Rs_____ crore on Union Bank of India for 'non-compliance' on Know Your Customer norms.
A). 1
B). 2
C). 3
D). 4
View Answer

12 . Vietnam Army Medic is going to become the first person to receive the Medal of Honor from US President Donald Trump. Ame him.
A). John Isner
B). Bob Bryan
C). Wesley Koolhof
D). James McCloughan
View Answer

13 . Which Indian shuttlers have clinched the Men's doubles title at Lagos International challenge?
A). Payas Jain and Yashansh Malik
B). Chinmaya Somaiyaand Amin Samadi
C). Anargya Manjunathand C Rahul Yadav
D). Manu Attri and B Sumeeth Reddy
View Answer

14 . India has bagged altogether_____medals at the Jordan Junior and Cadet Open table tennis tournament.
A). 24
B). 25
C). 26
D). 27
View Answer

15 . Who among the following has won Hungarian Grand Prix?
A). Sebastian Vettel
B). Max Verstappen
C). Lewis Hamilton
D). Valtteri Bottas
View Answer


0 comments:

Post a Comment