Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

23 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     23 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 23 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has won has won his fourth ATP Atlanta title recently?
A). John Isner
B). Bob Bryan
C). Wesley Koolhof
D). Ryan Harrison
View Answer

2 . The BCCI has appointed whom among the following as its administrative manager of the Indian Cricket team?
A). Sunil Subramaniam
B). Anurag Thakur
C). Zaheer Khan
D). Ravi Shastri
View Answer

3 . Japan has named whom among the following for its prestigious 'Order of the Rising Sun' award 2017 for his contribution to fostering Japan-India ties?
A). Ashwani Kumar
B). Ratan Tata
C). Narendra Modi
D). Pranab Mukherjee
View Answer

4 . An Actor and Pulitzer-Winning Playwright died at the age of 73. Name him.
A). Red West
B). Robert Solow
C). Sam Shepard
D). Emmanuel Macron
View Answer

5 . Who among the following has won the bronze medal in has won bronze medal in in 105 kg men junior category in Asian Youth and Junior Weightlifting Championships?
A). Lovepreet Singh
B). Fateh Singh Dhillon
C). Ajay Singh
D). AnhadJawanda
View Answer

6 . India finished ______in the girl's team event of the 2017 WSF-World junior squash championship.
A). Third
B). Fourth
C). Fifth
D). Sixth
View Answer

7 . As per Agricultural Outlook 2017-2026 report released by the Food and Agriculture Organisation (FAO) and the Organisation for Economic Cooperation (OECD), India is the world's____biggest exporter of beef.
A). First
B). Second
C). Third
D). Fourth
View Answer

8 . Which sportsperson has been conferred prestigious Mohun Bagan Ratna award at their annual awards ceremony?
A). Deep Saha
B). SauravGanguly
C). Lili Das
D). Jhulan Goswami
View Answer

9 . The 2017 BRICS National Security Advisors (NSAs) meeting was held in which country recently?
A). China
B). Sri Lanka
C). Russia
D). Brazil
View Answer

10 . Sri Lanka has recently signed an agreement with which country to sell a 70% stake in a $1.5 billion Hambantota port deal?
A). China
B). US
C). Nepal
D). Bhutan
View Answer

11 . Which state government has become the 1st state in the country to introduce injection safety?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

12 . Which metro will be the world's first metro to become completely green?
A). Lucknow Metro
B). Delhi Metro
C). Bangalore Metro
D). Mumbai Metro
View Answer

13 . GPS will soon be mandatory in taxis and autos of which state regarding to the passengers' safety?
A). Karnataka
B). Haryana
C). Delhi
D). Maharashtra
View Answer

14 . Who among the following has been declared as interim Pakistan Prime Minister?
A). Gairul Hasan Rizvi
B). ShahidKhaqan Abbasi
C). Mushtaq Mohammad
D). Sheikh Sahabuddin
View Answer

15 . The 7th edition of International Tiger Day was recently observed across the world on _____
A). July 28
B). July 29
C). July 30
D). July 31
View Answer



0 comments:

Post a Comment