Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

22 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     22 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 22 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which country has successfully launched a satellite-carrying rocket Simorgh into space?
A). Portugal
B). Iran
C). Russia
D). US
View Answer

2 . Which Indian golfer has won silver medal in women's individual golf event of the Deaflympics?
A). Ayushi Podder
B). Sindhuja Reddy
C). Prasiddhi Mahant
D). Diksha Dagar
View Answer

3 . Which state government has launched a flagship 'care companion programme' scheme recently?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

4 . Who among the following has won the bronze medal in Asian Youth and Junior Weightlifting Championships?
A). Anish Bhanwala
B). Fateh Singh Dhillon
C). Ajay Singh
D). Anhad Jawanda
View Answer

5 . Bollywood actor passed away at the age of 44 recently. Name him.
A). Sumit Sehgal
B). Sahil Khan
C). Prabhat Ranjan
D). Inder Kumar
View Answer

6 . World Hepatitis Day was observed on______ worldwide.
A). July 28
B). July 29
C). July 30
D). July 31
View Answer

7 . Which company has become world's largest maker of computer chip?
A). Toshiba
B). IBM
C). Samsung
D). Intel
View Answer

8 . Who among the following has been appointed as Deputy Collector in Andhra Government?
A). PV Sindhu
B). Saina Nehwal
C). Neha Pandit
D). Sania Mirza
View Answer

9 . Which bank has tied up with Bajaj Allianz General Insurance for the distribution of insurance products?
A). State Bank of India
B). UCO bank
C). IDBI Bank
D). Punjab National Bank
View Answer

10 . Which author's latest work of fiction, 'The Ministry of Utmost Happiness', has made it to the 2018 Man Booker Prize?
A). Salman Rushdie
B). Jhumpa Lahiri
C). Vikram Seth
D). Arundhati Roy
View Answer

11 . Which Indian cricketer has broken Australian pacer Dennis Lillee's record of 262 wickets in 50 Tests?
A). Harbhajan Singh
B). Ravindra Jadeja
C). Suresh Raina
D). Ravichandran Ashwin
View Answer

12 . The Asian Football Confederation Competition Committee has awarded which country for hosting the AFC Under-19 championship 2018?
A). Indonesia
B). Taiwan
C). Japan
D). Russia
View Answer

13 . _____ and Iraq has signed an agreement to boost military cooperation and the fight against terrorism and extremism.
A). Portugal
B). Iran
C). Russia
D). US
View Answer

14 . British cyclist ______won his third consecutive and fourth overall Tour de France title recently
A). Helmut Kohl
B). Chris Froome
C). Sam Beazley
D). John Avildsen
View Answer

15 . Former Himachal Pradesh chief secretary died recently.
A). Acharya Dev Vrat
B). Sudripta Roy
C). Ajay Bhushan Pandey
D). Predhiman Krishan Kaw
View Answer


0 comments:

Post a Comment