Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

20 & 21 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     20 & 21 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 20 & 21 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Former Chief Minister of Karnataka passed away following a heart attack recently. Name him.
A). P.Sathasivam
B). R K Pachnanda
C). Sarbananda Sonowal
D). N. Dharam Singh
View Answer

2 . Which state has recorded second highest tiger count up to 242 in India?
A). Tamil Nadu
B). West Bengal
C). Madhya Pradesh
D). Uttarakhand
View Answer

3 . Which bank has announced the acquisition of Snapdeal-owned mobile payments provider Freecharge worth Rs385 crore?
A). Axis Bank
B). Dutch Bank
C). HSBC Bank
D). YES Bank
View Answer

4 . _________ High Court has made Vande Mataram mandatory in schools, government and private offices.
A). Bangalore
B). Allahabad
C). Uttarakhand
D). Madras
View Answer

5 . Which state has played host to the National Handloom Day celebrations?
A). Mizoram
B). Manipur
C). Assam
D). Sikkim
View Answer

6 . Nationalist Congress Party Kerala state president passed away recently. Name him.
A). Uzhavoor Vijayan
B). Swarup Kumar Parida
C). Manjul Bhargava
D). Kubersingh Saklecha
View Answer

7 . Which state has launched free power connection scheme for the BPL card holder families?
A). Uttar Pradesh
B). Bihar
C). Jharkhand
D). Madhya Pradesh
View Answer

8 . ________ and Russia have started their large-scale naval exercise 'Joint Sea 2017' in the Baltic Sea.
A). US
B). UK
C). China
D). India
View Answer

9 . Radio broadcasting in India has completed ____years in country on July 23.
A). 60
B). 70
C). 80
D). 90
View Answer

10 . The world's first full-scale floating wind farm has started to take shape off coast of which country?
A). Netherland
B). UK
C). Scotland
D). Russia
View Answer

11 . Who among the following has won the US Open Grand Prix Gold badminton tournament title?
A). Ashwini Ponappa
B). H S Prannoy
C). Kidambi Srikanth
D). Parupalli Kashyap
View Answer

12 . Who among the following has won a gold medal at the Commonwealth Youth Games?
A). Muhammed Etash Khan
B). Reuben Shiloh Defreita
C). James Nathan
D). Sachin Siwach
View Answer

13 . Which country has defeated India to won ICC women world cup 2017?
A). Pakistan
B). South Africa
C). England
D). Australia
View Answer

14 . Board of Control for Cricket in India has appointed whom among the following as the Chief Operating Officer of the Indian Premier League?
A). Hemang Amin
B). Animesh Chauhan
C). B K Manjunath
D). Narendra Kumar Sinha
View Answer

15 . India has grabbed altogether how many medals at Eighth edition of World Para Athletics Championships 2017, London?
A). 5
B). 6
C). 7
D). 8
View Answer



0 comments:

Post a Comment