Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

19 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
    19 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 19 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Veteran scientist and popular science communicator passed away. Name him
A). Haraprasad Das
B). C. Narayana Reddy
C). R.K. Sharma
D). Yash Pal
View Answer

2 . Which country has inducted the world's largest aircraft carrier worth Rs.83000 crore?
A). US
B). China
C). Russia
D). North Korea
View Answer

3 . Eminent space scientist and former Indian Space Research Organisation passed away. Name him.
A). Udupi Ramachandra Rao
B). Swarup Kumar Parida
C). Manjul Bhargava
D). Kubersingh Saklecha
View Answer

4 . Who among the following will be the next spokesperson of the ministry of external affairs?
A). K.E. Mammen
B). R.K. Sharma
C). Gopal Baglay
D). Raveesh Kumar
View Answer

5 . India and _________ have signed a pact to connect both the countries by waterways.
A). Sweden
B). Belgium
C). Germany
D). Bangladesh
View Answer

6 . India has ranked _____ out of 152 countries in 'Commitment to Reducing Inequality Index' released by international NGO Oxfam.
A). 112
B). 122
C). 132
D). 142
View Answer

7 . Union Minister of State for Home Kiren Rijiju has inaugurated the Research Institution of World Ancient, Traditional, Culture & Heritage (RIWATCH) Museum in which state?
A). Manipur
B). Mizoram
C). Tripura
D). Arunachal Pradesh
View Answer

8 . Which state Chief Minister has launched 'Mission Football' to help develop skills of football enthusiasts?
A). Mizoram
B). Meghalaya
C). Manipur
D). Tripura
View Answer

9 . Which country will host the fifth Global Conference on Cyber Space (GCCS) soon?
A). Norway
B). Germany
C). China
D). India
View Answer

10 . Senior Congress leader and Ex-MP passed away. Name him.
A). Vasantrao Naik
B). Shivajirao Patil
C). Shankarrao Chavan
D). Vasantdada Patil
View Answer

11 . Who among the following has been appointed as UK supreme court's first female president?
A). Elsa Martinelli
B). Brenda Hale
C). Vera Farmiga
D). Laura Marano
View Answer

12 . India is collaborating with which country on research and development of traditional medicines for various diseases including cancer?
A). Germany
B). Japan
C). US
D). UK
View Answer

13 . The UN has selected which country as its data hub for the Middle East North Africa and South Asia (MENASA) region?
A). Egypt
B). Israel
C). Saudi Arabia
D). Dubai
View Answer

14 . Which bank has launched a Met Loan & Life Suraksha' (MLLS) for its customers recently?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Karnataka Bank
View Answer

15 . Toronto Film Festival Gala will honour whom among the following actress for her contribution in acting field?
A). Deepika Padukone
B). Priyanka Chopra
C). Sonam Kapoor
D). Disha Patani
View Answer



0 comments:

Post a Comment