Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

18 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     18 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 18 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has been appointed as the Head of Marketing for ride sharing app Uber India operation?
A). Sanjay Gupta
B). Arindam Sil
C). Suparnokanti Karati
D). Bickram Ghosh
View Answer

2 . Which country's government has appointed Brenda Marjorie Hale as its first female president of the Supreme Court?
A). Germany
B). Japan
C). US
D). UK
View Answer

3 . Which country's government will soon introduce drone registration & safety awareness courses for owners of the small unmanned aircraft?
A). United States
B). UK
C). Germany
D). Switzerland
View Answer

4 . Who among the following has won bronze medal at the World Para Athletics Championships 2017?
A). Anuj Puri
B). Amit Saroha
C). Sundar Singh Gurjar
D). Karamjyoti Dalal
View Answer

5 . Which state government will be hosting literary festival the fifth edition of South India Writers Ensemble (SIWE) with 'Tolerance' as theme?
A). Tamil Nadu
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

6 . Who among the following has been appointed as secretary to the new President Ram Nath Kovind?
A). Kanhav Nanavati
B). Bharat Lal
C). Sanjay Kothari
D). Ashok Malik
View Answer

7 . Who among the following has been appointed as Joint Secretary in the Prime Minister's Office?
A). Vinay Mohan Kwatra
B). Gopal Baglay
C). Ashok Malik
D). Kanhav Nanavati
View Answer

8 . The lead singer of American rock band Link in Park has allegedly committed suicide. Name him.
A). Red West
B). Robert Solow
C). Nelsan Ellis
D). Chester Bennington
View Answer

9 . Which city will play as a host to the FIFA U-17 World Cup 2017 proverbial 'Group of Death' tournament?
A). Chennai
B). Delhi
C). Mumbai
D). Kolkata
View Answer

10 . Which country has been selected to host the 2022 World Short Course Swimming Championships?
A). Russia
B). Bolivia
C). Germany
D). Norway
View Answer

11 . Which country will partner with DRDO for developing missile defence system for India?
A). Portugal
B). Iran
C). Israel
D). London
View Answer

12 . Adobe Systems has appointed whom among the following as the Managing Director for Adobe Systems in India?
A). Kulmeet Bawa
B). Shanmugh Natarajan
C). Kasu Brahmananda Reddy
D). Mahavir Harina Vanasthali
View Answer

13 . Former minister Lord Davies has been appointed chair of the ______India Business Council.
A). United States
B). UK
C). Germany
D). Switzerland
View Answer

14 . Which state government has targeted planting over 8 crore saplings by the end of August?
A). Madhya Pradesh
B). Chhattisgarh
C). Uttar Pradesh
D). Maharashtra
View Answer

15 . Which bank has signed an agreement with Directorate General of Supplies & Disposal (DGS&D) for services to govt's e-marketplace?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). Bank of Baroda
View Answer



0 comments:

Post a Comment