Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

17 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     17 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (17 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Airports Authority of India has signed a MoU with ___government Civil Aviation Development Authority.
A). Haryana
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur
View Answer

2 . Pranab Mukherjee has inaugurated the 200th anniversary celebrations of the Paika Rebellion of which state?
A). Andhra Pradesh
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

3 . The International Monetary Fund's board has approved a $1.8 billion loan to which country?
A). Spain
B). Greece
C). Germany
D). Italy
View Answer

4 . Which state will give Rs.1 crore as compensation to family of every martyr?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

5 . In a first of its kind____ State will have eco-friendly bridges for the movement of tigers.
A). Kerala
B). Tripura
C). Tamilnadu
D). Telangana
View Answer

6 . India and_______ agreement for Cooperation in the Peaceful Uses of Nuclear Energy has come into force recently.
A). US
B). China
C). Japan
D). South Korea
View Answer

7 . An Actor-song writer died at the age of 81 in USA. Name him.
A). Red West
B). Robert Solow
C). Nelsan Ellis
D). Emmanuel Macron
View Answer

8 . Lady Super Star in South _______has been appointed as Brand Ambassador for Tata Sky
A). Kriti Sannon
B). Shruti Hassan
C). Anushka Shetty
D). Nayanthara
View Answer

9 . Which Tamil film actor has been appointed as brand ambassador of Pro Kabaddi League franchise 'Tamil Thalaivas',
A). Rajanikanth
B). Kamal Haasan
C). Nagarjuna
D). Chiranjeevi
View Answer

10 . Which bank will be offering personal loans of up to Rs 15 lakh through its ATMs?
A). HDFC Bank
B). Axis Bank
C). ICICI Bank
D). Yes Bank
View Answer

11 . According to the second edition of National Council of Applied Economic Research State Investment Potential Index report, which state has the highest investment potential?
A). Delhi
B). Andhra Pradesh
C). Gujarat
D). Haryana
View Answer

12 . According to Asian Development Bank report, India is expected to achieve the projected growth rate of_____ in 2017.
A). 6.4%
B). 7.4%
C). 8.4%
D). 9.4%
View Answer

13 . Which state government has launched new rule to reduce 'education burden' recently?
A). Kerala
B). Tripura
C). Tamilnadu
D). Telangana
View Answer

14 . Which state government has launched a portal 'Janahitha' grievance redressal system?
A). Kerala
B). Tripura
C). Tamilnadu
D). Telangana
View Answer

15 . Who among the following athlete has been suspended by Athletics Federation for doping?
A). Tintu Luka
B). Anuj Mathur
C). Manpreet Kaur
D). Govindan Laxman
View Answer



0 comments:

Post a Comment