Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

16 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
  Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 16 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
16 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
1 . Which country has declared his government's total independence from World Bank and IMF?
A). Russia
B). Bolivia
C). Germany
D). Norway
View Answer

2 . Which bank has launched a multi-currency forex card for overseas travellers to carry money when traveling abroad?
A). Standard Chartered Bank
B). Dutch Bank
C). HSBC Bank
D). Federal Bank
View Answer

3 . According to Forbes Middle East report, the UAE Minister of State for Tolerance has topped a poll of the most powerful Arab women in government for 2017. Name her.
A). ShabistaFaiz
B). GhadaWali
C). SheikhaLubna Al Qasimi
D). Sahar Nasr
View Answer

4 . Which among the following state is going to have nation's longest bridge after Netaji Sub has Chandra Bose?
A). Andhra Pradesh
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

5 . Who among the following has received the Lifetime Achievement Award for his contributions as a parliamentarian in Lok Sabha?
A). Sitaram Yechury
B). Atal Bihari Bajpayee
C). L K Advani
D). Mohammad Hamid Ansari
View Answer

6 . Which among the following Bollywood actress has been inducted as one of the members of the Academy of Motion Picture of Arts & Sciences 2017?
A). Deepika Padukone
B). PreityZinta
C). Sonam Kapoor
D). Vidya Balan
View Answer

7 . Which state has emerged as champion at the 57th National Inter-State Championships?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

8 . ____ has won gold and bronze two awards at a robotics Olympiad organised by 'FIRST Global' in US.
A). Russian
B). Indians
C). Chinese
D). Japanese
View Answer

9 . Mumbai teens ____has bagged the under-15 boys and girls titles in the Dutch Open Junior Squash Championship.
A). Neel Joshi and Ananya Dabke
B). KanhavNanavatiand Ananya Dabke
C). ArnaavSareenand Ananya Dabke
D). Khalil Alhassanand Ananya Dabke
View Answer

10 . Which country has become the 35th country to join the International Solar Alliance (ISA), led by India and France?
A). Australia
B). Spain
C). Russia
D). Germany
View Answer

11 . Recently 'Shala Siddhi Prohatsan Yojana' was started in 25,000 schools of which state?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

12 . The US and______ have jointly test-fired a multimillion hypersonic missile - HIFiRE.
A). Australia
B). Spain
C). Russia
D). Germany
View Answer

13 . Board of Control for Cricket in India (BCCI) has appointed whom among the followingas the Indian Cricket team's bowling coach?
A). Zaheer Khan
B). Sanjay Bangar
C). Anil Kumble
D). Bharat Arun
View Answer

14 . World football's governing body FIFA has lifted the ban on which among the following country's football association?
A). Sudan
B). Indonesia
C). Italy
D). China
View Answer

15 . Who among the following has taken over as India's Vice President?
A). M Venkaiah Naidu
B). JP Nadda
C). N Chandrababu Naidu
D). Prakash Javadekar
View Answer



0 comments:

Post a Comment