Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

15 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru

15 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (15 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams


1 . Who among the following veteran actor has bagged 'MahanayakSamman 2017'?
A). Shakuntala Barua
B). Arindam Sil
C). SuparnokantiKarati
D). Pt Bickram Ghosh
View Answer

2 . Which online travel operator has acquired Air Travel Bureau (ATB)to expand corporate travel business?
A). MakeMyTrip
B). Yatra Online Inc
C). GoIbibo
D). Trivago
View Answer

3 . Who among the following has grabbed gold in Asian Youth & Junior Weightlifting Championships?
A). Karnam Malleshwari
B). Saikhom MeerabaiChanu
C). Kunjarani Devi
D). Konsam Ormila Devi
View Answer

4 . Who among the following has been appointed as the new Chief Minister of Nagaland?
A). Banwarilal Purohit
B). ShurhozelieLiezietsu
C). PB Acharya
D). TR Zeliang
View Answer

5 . Which state government has approved revised policy of scheme to improve girl child ratio?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

6 . Who among the following has been appointed as the new Ramakrishna Mission president?
A). Swami Smarananandaji Maharaj
B). Swami Atmasthanandaji Maharaj
C). Swami Shibamayanandaji Maharaj
D). Swami Nityananandaji Maharaj
View Answer

7 . As per World Bank's latest edition 'Global Economic Prospects -A fragile recovery', India is the ________fastest growing economy in the world.
A). Second
B). Third
C). Fourth
D). Fifth
View Answer

8 . Which city will host Horasis Asia Meeting, global business meet in November 2017?
A). Chennai
B). Delhi
C). Mumbai
D). Kolkata
View Answer

9 . Who among the following has got charge of Urban Development ministry?
A). Shahnawaz Hussain
B). Manoj Tiwari
C). Narendra Singh Tomar
D). Babul Supriyo
View Answer

10 . Who among the followinghas got additional charge of Information and Broadcasting (I&B) ministry?
A). Sushma Swaraj
B). Nitin Gadkari
C). Smriti Z Irani
D). M Venkaiah Naidu
View Answer

11 . Italian Footballer legend who played for Seria A club Roma for his entire career in football retired recently. Name him.
A). Keita BaldeDiao
B). Francesco Totti
C). Gabriel Barbosa
D). NicoloBarella
View Answer

12 . Which among the following kathak dancer was conferred with a fellowship by the Department of Culture, Government of India?
A). Kartik Ram - Kalyan Das
B). KumudiniLakhiya
C). Shovana Narayan
D). Nandakishore Kapote
View Answer

13 . Who among the following was awarded with the legend award by Nickelodeon Kids' Choice Sports Awards?
A). Michael Phelps
B). Roger Federer
C). Derek Jeter
D). Kobe James
View Answer

14 . International Justice Day was recently observed on _____
A). July 17
B). July 18
C). July 19
D). July 20
View Answer

15 . Who among the following has won a gold medal in women's 5000m race in the National Inter-State Athletics Championships?
A). Sarabjeet Kaur
B). Gunjan Singh
C). Sarita Singh
D). Anu Raghavan
View Answer



0 comments:

Post a Comment