Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

13 & 14 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
     13 & 14 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 13 & 14 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has taken charge as the new Director General of Indo-Tibetan Border Police (ITBP)?
A). P.Sathasivam
B). R K Pachnanda
C). SarbanandaSonowal
D). Krishna Chaudhary
View Answer

2 . As per Global Infrastructure Outlook , India will need______by 2040 for infrastructure investments.
A). $1.5 trillion
B). $2.5 trillion
C). $3.5 trillion
D). $4.5 trillion
View Answer

3 . Who among the following has won mixed doubles in 2017 Wimbledon title?
A). Jamie Murray& Martina Hingis
B). Heather Watson& Henri Kontinen
C). Jamie Murray&Venus Williams
D). Heather Watson&Chan Hao-ching
View Answer

4 . Who among the following has won women's doubles in 2017 Wimbledon title?
A). Martina Hingis& Henri Kontinen
B). Garbine Muguruza&Venus Williams
C). Monica Niculescu& Chan Hao-ching
D). Ekaterina Makarova& Elena Vesnina
View Answer

5 . Who among the following has wonmen's doubles in 2017 Wimbledon title?
A). Lukasz Kubot& Marcelo Melo
B). Oliver Marach& Mate Pavic
C). Heather Watson&Marin Cilic
D). Stan Wawrinka&Tomas Berdych
View Answer

6 . Who among the following has bagged India's first silver medal at the IAAF World U18 Championships in hammer throw?
A). Navneet Puri
B). Harpreet Maan
C). Raninder Singh
D). Damneet Singh
View Answer

7 . Oscar-winning actor died recently at the age of 89. Name him.
A). Sebastian Coe
B). Martin Landau
C). Nelsan Ellis
D). Emmanuel Macron
View Answer

8 . India has bagged how many medals in the Asian Cadet Judo Championship in Kyrgyzstan?
A). One
B). Two
C). Three
D). Four
View Answer

9 . Who among the following has won the first National Masters snooker tournament title?
A). Rafath Habib
B). Chirag Ramakrishnan
C). Alok Kumar
D). H Manudev
View Answer

10 . Who among the following will be the new Chief Justice of Nepal?
A). Justice Nanda Bahadur Pun
B). Justice OnsariGharti
C). Justice RajendraKishorChhetri
D). Justice Gopal Prasad Parajuli
View Answer

11 . India and _____ have signed a MoU to develop a village in Anuradhapura District.
A). Sri Lanka
B). Nepal
C). Bhutan
D). Myanmar
View Answer

12 . Who among the following has won the Victorian Open squash title?
A). Harinder Pal Sandhu
B). Harmanpreet Singh
C). Ratanpreet Pal
D). Rhys Dowling
View Answer

13 . Who among the following has won a gold medal in men's 5000m race in the National Inter-State Athletics Championships?
A). Govindan Lakshmanan
B). Jabir M P
C). M Ramachandran
D). Santosh Kumar
View Answer

14 . Former Sikkim CM passed away. Name him.
A). KalidasHirave
B). Man Singh
C). Nar Bahadur Bhandari
D). Darshan Bahadur
View Answer

15 . An 18-year-old ragpicker has been appointed brand ambassador of the Srinagar Municipal Corporation. Name him.
A). Bilal Dar
B). Mohammad Ramzan
C). Mushtaq Mohammad
D). S. Mohammad Rahman
View Answer


0 comments:

Post a Comment