Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

12 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
     12 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (12 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Janalakshmi Financial Services has appointed whom among the following as CEO?
A). V. S. Radhakrishnan
B). Ajay Kanwal
C). Palvai Govardhan Reddy
D). Ramasamy Chetty
View Answer

2 . An Iranian- born mathematician and the first woman to win the coveted Fields Medal died of cancer. Name her.
A). Catherine Lisa Bell
B). Mahtab Keramati
C). Atta Kenare
D). Maryam Mirzakhani
View Answer

3 . Who among the following has won the eighth Wimbledon title?
A). Andy Murray
B). Rafael Nadal
C). Stan Wawrinka
D). Roger Federer
View Answer

4 . Who among the following has won the fourth consecutive British Grand Prix?
A). Kimi Raikkonen
B). Lewis Hamilton
C). Valtteri Bottas
D). Sebastian Vettel
View Answer

5 . One of the most prominent rights activist was freed from Chinese Jail. Name him.
A). Xu Zhiyong
B). Adelardo L�pez de Ayala y Herrera
C). Li Jinping
D). Liu Xiaobo
View Answer

6 . Mahindra Group is planning to invest USD______ in the US over the next five years.
A). 1 billion
B). 2 billion
C). 3 billion
D). 4 billion
View Answer

7 . Which airline has been rated as the world's best airline in the world by Travel and Leisure?
A). Singapore Airline
B). Qatar Airways
C). Emirates
D). Cathay Pacific
View Answer

8 . Which among the following has been named as world's best city by Travel and Leisure Magazine?
A). San Miguel de Allende
B). Vetican City
C). Seoul
D). Rome
View Answer

9 . Noted Chitraveena Maestro has been selected for Sangit Kalanidhi award by Madras Music Academy. Name him
A). Krishna R Urs
B). T S Vineeth Bhatt
C). N. Ravikiran
D). Sriram Kalyanaraman
View Answer

10 . Who among the following has grabbed IIFA woman of the year award?
A). Tapsee Pannu
B). Kriti Kharbanda
C). Alia Bhatt
D). Sonam Kapoor
View Answer

11 . Who among the following has won the best director award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Anirudh Roy Chaudhary
B). Anurag Kashyap
C). Karan Johar
D). Neeraj Ghevyan
View Answer

12 . Who among the following has won the best actress award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Tapsee Pannu
B). Anushka Sharma
C). Alia Bhatt
D). Sonam Kapoor
View Answer

13 . Which among the following has won the best film award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Pink
B). Neerja
C). Udta Punjab
D). M.S. Dhoni: The Untold Story
View Answer

14 . Who among the following has won the best actor award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Akshay Kumar
B). Amitabh Bachchan
C). Varun Dhawan
D). Shahid Kapoor
View Answer

15 . Veteran scientist, administrator and Professor passed away recently. Name him
A). Yash Pal
B). MRS Rao
C). Shiva Ayyadurai
D). Shiraz Minwalla
View Answer

0 comments:

Post a Comment