Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

11 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
11 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 11 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which country's parliament has passed a bill Mugabe power to appoint the country's top judges without consulting any other institution?
A). Spain
B). Germany
C). US
D). Zimbabwe
View Answer

2 . Who among the following have been named as the new Attorney General for India?
A). K K Venugopal
B). Mukul Rohatgi
C). Dr Jitendra Singh
D). Dharmendra Pradhan
View Answer

3 . Who among the following have been appointed as members of the Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
A). Arbind Modi and Bajrang Dass Vishnoi
B). Arbind Modi and Bishwadip Dey
C). Bishwadip Dey and Bajrang Dass Vishnoi
D). M Manimekalaiand Bishwadip Dey
View Answer

4 . Who among the following has been concurrently accredited as the next High Commissioner of India to Niue?
A). Sanjiv Goenka
B). Guruswamy Jayraman
C). Sandeep Chakravorty
D). Sanjiv Kohli
View Answer

5 . Who among the following was awarded with honorary life membership 2017 by the Marylebone Cricket Club?
A). Misbah-ul-Haq
B). Zaheer Abbas
C). Mushtaq Mohammad
D). WaqarYounis
View Answer

6 . The world's first Saola breeding centre is being constructed in_________
A). Vietnam
B). Morocco
C). Iran
D). Thailand
View Answer

7 . Who among the following has been appointed as UNICEF's Global Goodwill Ambassador?
A). V.G Mathew
B). Lilly Singh
C). Kewal Handa
D). Saima Wazed
View Answer

8 . Which country has successfully launched an imaging satellite and 72 micro-satellites into the orbit?
A). 70
B). 72
C). 74
D). 76
View Answer

9 . Which state government has decided to set up a modern ornamental fish hatchery?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

10 . A MoU was signed for promoting regional air connectivity in _______
A). Karnataka
B). Gujarat
C). Maharashtra
D). Bihar
View Answer

11 . According to the Telecom Regulatory Authority of India, the telecom subscriber base crossed _______ mark.
A). 1.2 billion
B). 2.2 billion
C). 3.2 billion
D). 4.2 billion
View Answer

12 . Who among the following has defeated Venus Williams to win her first Wimbledon title?
A). Garbine Muguruza
B). Jelena Ostapenko
C). Agnieszka Radwanska
D). Angelique Kerber
View Answer

13 . Roger Federer headed to the finals by beating whom among the following in the semi-final of Wimbledon 2017?
A). Andy Murray
B). Rafael Nadal
C). Stan Wawrinka
D). Tomas Berdych
View Answer

14 . The United States House of Representatives has passed a USD _____ bill to boost defence cooperation with India.
A). 421-billion
B). 521-billion
C). 621-billion
D). 721-billion
View Answer

15 . European Union and ______ establish an Investment Facilitation Mechanism.
A). India
B). UK
C). South Africa
D). US
View Answer


0 comments:

Post a Comment