Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

09 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
09 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 09 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has been appointed as India's Alternate Governor on the Board of Governors of ADB?
A). Sanjeev Samant
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Subhash Chandra Garg
View Answer

2 . Indian astrophysicist have recently discovered galaxy super cluster called
A). Gauri
B). Vidya
C). Durga
D). Saraswati
View Answer

3 . China's most famous political prisoner and Nobel laureate died recently. Name him.
A). Li Keqiang
B). Adelardo Lopez de Ayala y Herrera
C). Li Jinping
D). Liu Xiaobo
View Answer

4 . Which bank has received $150 million funding from US to fund small and medium-sized enterprises?
A). Axis Bank
B). Dutch Bank
C). HSBC Bank
D). YES Bank
View Answer

5 . Which state police will be the first in India who will get 'super cop belt', a specially designed belt?
A). Delhi Police
B). Maharashtra Police
C). Karnataka Police
D). Tamilnadu Police
View Answer

6 . Who among the following has been appointed by Tata Sons as the conglomerate's chief digital officer?
A). N Chandrasekaran
B). Harish Bhat
C). Ramanathan Ramanan
D). Aarthi Subramaniana
View Answer

7 . A coffee-table book on Dalhousie 'Dalhousie __Through My Eyes' was recently launched. Who authored this book?
A). Tathagata Roy
B). Kiran Chadha
C). A.S.Sharma
D). N Chandrasekaran
View Answer

8 . Who among the following has been named Brand ambassador of Indoor Cricket Team?
A). Saurav Ganguly
B). Sachin Tendulkar
C). Rahul Dravid
D). Sandeep Patil
View Answer

9 . Who among the following has been conferred the 'Personality of the Year' award by Skoch Consultancy Services?
A). Dr. Kishore Sansi
B). Deepak Kumar Hota
C). G. Srinivasan
D). Dr. Jitendra Singh
View Answer

10 . A Model United Nations Regional Conference was held in which of the following country?
A). China
B). Sri Lanka
C). Nepal
D). Bhutan
View Answer

11 . Which among the following country has appointed a female CEO to lead its national airline?
A). Iran
B). Pakistan
C). Malta
D). Palestine
View Answer

12 . Who among the following has been appointed as new chairperson of Broadcasting Content Complaints Council (BCCC)?
A). Justice Hassan Rouhani
B). Justice Vikramajit Sen
C). Justice A P Shah
D). Justice N Vohra
View Answer

13 . Which company has acquired Bangalore-based artificial intelligence firm Halli Labs?
A). Flipkart
B). Binge
C). Yahoo
D). Google
View Answer

14 . Indian Women's hockey team defeated which country to reach Quarter-final of Hockey World League?
A). Chili
B). Finland
C). Germany
D). Pakistan
View Answer

15 . Which country will host the 8th edition of theatre olympics?
A). India
B). Greece
C). Poland
D). Russia
View Answer



0 comments:

Post a Comment