Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

08 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
     08 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 08 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Which metro will be India's first metro with its own FM Station and free water and toilet facilities?
A). Lucknow Metro
B). Delhi Metro
C). Bangalore Metro
D). Mumbai Metro
View Answer

2 . Which country has become world's 24thcountry to legalize Gay Marriage?
A). Ifran
B). Pakistan
C). Malta
D). Palestine
View Answer

3 . The Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) will soon set up India's first Technology and Innovation Support Center (TISC) in which state?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

4 . India will get its first high-speed rail training centre in which state?
A). Karnataka
B). Gujarat
C). Maharashtra
D). Bihar
View Answer

5 . Which state has become the first state to have law against social boycott?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

6 . Who among the following has taken charge as Economic Affairs Secretary?
A). Roop Kudva
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Subhash Chandra Garg
View Answer

7 . The largest gathering for the oil and gas industry, the 22nd World Petroleum Congress, was held in....
A). US
B). Istanbul
C). Iran
D). UAE
View Answer

8 . Who among the following has stepped down as Sri Lanka captain in all three formats?
A). Angelo Mathews
B). Mahela Jayawardene
C). Dinesh Chandimal
D). Tillakaratne Dilshan
View Answer

9 . Who among the following has been named as Team India's head coach till 2019 World Cup?
A). Ravi Shastri
B). Tom Moody
C). Virender Sehwag
D). Rahul Dravid
View Answer

10 . Renowned forensic expert and Padma Bhushan awardee died recently. Name him.
A). Dr. Ajay Bhushan Pandey
B). Professor Rajiv Khanna
C). Prof Dr P Chandra Sekharan
D). Predhiman Krishan Kaw
View Answer

11 . Which bank has launched 'GST' program to assist Micro, Small and Medium Enterprises.
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

12 . SBI has waived charges for fund transfer of up to ....... through its Immediate Payment Service to promote small transactions.
A). Rs 1,000
B). Rs 2,000
C). Rs 3,000
D). Rs 4,000
View Answer

13 . Which state has become the first state to fix minimum qualifications for elections to village cooperative societies?
A). Rajasthan
B). Odisha
C). Uttar Pradesh
D). Madhya Pradesh
View Answer

14 . Memorandum of Understanding has been recently signed between India and ..... in Health and Medicine and IT &Electronics field.
A). Portugal
B). Istanbul
C). Iran
D). Palestine
View Answer

15 . Which South African test bowler has been banned for eight-years for match fixing conviction in 2015?
A). Duanne Olivier
B). Theunis de Bruyn
C). Heino Kuhn
D). Lonwabo Tsotsobe
View Answer

0 comments:

Post a Comment