Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

05 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

Government Jobs News
     48
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 05 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Former Australia and French Open Tennis champion passed away recently. Name him.
A). Kenneth Arrow
B). Robert Solow
C). Mervyn Rose
D). Emmanuel Macron
View Answer

2 . Who among the following will take over as new takes over as Director General of the Directorate of Revenue Intelligence?
A). Debi Prasad Dash
B). Fateh Singh Dhillon
C). Sambhaji Zanzan Patil
D). Anhad Jawanda
View Answer

3 . ....... and Inter- American Investment Corporation (IIC) have signed a pact to help traders boost relations between India and Latin America.
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

4 . As per Organisation for Economic Co-operation and Development and Food and Agriculture Organization report, which country will become largest milk producer in 2026?
A). US
B). UK
C). Australia
D). India
View Answer

5 . A new committee has formed to study legalities for separate state flag in which state?
A). Arunachal Pradesh
B). Odisha
C). Karnataka
D). Nagaland
View Answer

6 . Which state government has launched e-RTI and has become second to accept online applications?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

7 . Which state government will set up an international standard sports city?
A). West Bengal
B). Odisha
C). Tamil Nadu
D). Karnataka
View Answer

8 . Which state government has launched the 'Antara' program ie.free injectable contraceptive for women at free of cost?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

9 . According to the RBI officials, India's forex reserve at record high of........
A). $186.53 billion
B). $286.53 billion
C). $386.53 billion
D). $486.53 billion
View Answer

10 . Ministry of Health and Family Welfare has signed a MoU with government of ...... to set up Centre of Excellence in Transfusion Medicine.
A). West Bengal
B). Odisha
C). Tamil Nadu
D). Karnataka
View Answer

11 . Who among the following will take over as new CEO of Vistara Airlines?
A). Choe Chol
B). Aldoms Suguro
C). Leslie Thng
D). Phee Teik Yeoh
View Answer

12 . Former Indian Ambassador to U.S. and and Padma Vibhushan awardee passed away recently. Name him.
A). Lalit Mohan Das
B). Swarup Kumar Parida
C). Naresh Chandra
D). Kubersingh Saklecha
View Answer

13 . Veteran water expert and former chairman of Cauvery Technical Cell passed away recently. Name him.
A). A. Mohanakrishnan
B). B K Manjunath
C). Chandrasekhar Rao
D). Ramkumar Ramanathan
View Answer

14 . The e-book called 'Cryptocurrency for Beginners' was recently launched by who among the following?
A). Amit Bhardwaj
B). Anuj Mathur
C). Manpreet Kaur
D). Govindan Laxman
View Answer

15 . Which among the following city has got UNESCO world heritage status?
A). Oklahome
B). Nagasaki
C). Hiroshima
D). Okinoshima
View Answer



0 comments:

Post a Comment