Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

04 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
     04 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 04 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . After France, which country will ban sales of petrol and diesel cars by 2040?
A). Germany
B). Japan
C). US
D). UK
View Answer

2 . Which company has officially launched 'Made for India' Kaizala, a productivity app for Indian enterprises?
A). Cognizant
B). Infosys
C). Microsoft
D). TCS
View Answer

3 . Recently a 'True Blood' actor died at the age of 39 due to cardiac arrest. Name him.
A). Kenneth Arrow
B). Robert Solow
C). Nelsan Ellis
D). Emmanuel Macron
View Answer

4 . Queen Elizabeth has hired first ever black assistant in British history. Name him.
A). Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah
B). MajorS. Mohammad Rahman
C). MajorB Sai Prasoon
D). MajorYusuf Korniwaa
View Answer

5 . Who among the following has been re-elected as National Rifle Association of India (NRAI) President?
A). K N Singh Deo
B). Raninder Singh
C). Shyam Singh Yadav
D). Padmalaya Jha
View Answer

6 . Which among the following actor have been featured in the Most Influential Young Indians artistes list by GQ India magazine?
A). Ranveer Singh and Prabhas
B). Ranaduggubatti and Prabhas
C). Ranveer Singh and Shah Rukh Khan
D). Amir Khan and Prabhas
View Answer

7 . Who among the following composer has been shortlisted for World Soundtrack awards?
A). Pritam Chakraborty
B). Shankar Mahadevan
C). A.R. Rahman
D). Sachin-Jigar
View Answer

8 . As per the world bank report, which country is emerging as front-runner in fight against climate change?
A). UK
B). US
C). India
D). Germany
View Answer

9 . Which state government has launched a new health scheme called free surgery scheme in private hospitals at government's cost?
A). Maharashtra
B). Gujarat
C). Karnataka
D). Delhi
View Answer

10 . First International Aviation Security seminar was organised by National Security Guard in which state?
A). Haryana
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur
View Answer

11 . India is planning to invite the leaders of ...... countries for 2018 Republic Day celebrations.
A). ASEAN
B). BRICS
C). APEC
D). SAARC
View Answer

12 . former President Pranab Mukherjee has recently inaugurated 'Ashiana Annexe' in which state?
A). Haryana
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur
View Answer

13 . Who among the following has grabbed gold in women's 3000 metre steeplechase event in the Asian Athletics Championships?
A). Mihika Yadav
B). Sudha Singh
C). Mahak Jain
D). Lalita Babar
View Answer

14 . Nepal and ............. have inked an agreement to cooperate each other on the border security management and to restraint border related crimes.
A). Bangladesh
B). Bhutan
C). China
D). India
View Answer

15 . Which country India will soon join the new Global Foreign Exchange Committee?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). India
View Answer



0 comments:

Post a Comment