Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

03 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
     03 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 03 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . The 2017 BRICS Youth Forum was opened in which country to discuss youth development?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). India
View Answer

2 . Who among the following has broken world record in women's 100m backstroke at the world aquatics championships ?
A). Kylie Masse
B). Gemma Spofforth
C). Sarah Sjostrom
D). Katie Ledecky
View Answer

3 . Panama has recently opened an embassy in which country?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). US
View Answer

4 . Which online travel firm has acquired corporate travel services provider Air Travel Bureau?
A). MakeMyTrip
B). Yatra
C). Trivago
D). GoIbibo
View Answer

5 . Which city has been declared as a World Heritage City at the 41stsession of UNESCO's world heritage committee?
A). Vadodara
B). Ahmedabad
C). Varanasi
D). Khajuraho
View Answer

6 . Which among the following has won Austrian Grand Prix?
A). Valtteri Bottas
B). Sebastian Vettel
C). Lewis Hamilton
D). Sebastian Vettel
View Answer

7 . Who among the following has become youngest player to win on Ladies European Tour?
A). Atthaya Thitikul
B). Raavi Purushothaman
C). Kristine Joseph
D). Smita Verma
View Answer

8 . Which company has been conferred with Golden Peacock environment management award?
A). MCMIndia
B). DixonIndia
C). FoxconnIndia
D). Danfoss India
View Answer

9 . Who among the following will take charge as chief of GST intelligence agency?
A). John Blackwell Jr
B). John Joseph
C). Michael A'Hearn
D). John Mathai
View Answer

10 . India, the world's third-largest oil importer, will import crude oil from ......... for the first time.
A). US
B). UK
C). Iran
D). Taiwan
View Answer

11 . GMR Goa International Airports Ltd has got Rs. 1,330 crore loan from ....... for developing Mopa airport.
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

12 . Which Nepalese bank has launched first paperless banking services?
A). Nepal Bank Limited
B). Nepal SBI Bank
C). Rastriya Banijya Bank Limited
D). Nabil Bank Limited
View Answer

13 . Which country has launched a new project 'Grand Trunk Road' ?
A). US
B). UK
C). Russia
D). China
View Answer

14 . Which country has topped the medal tally for the first time in the history of Asian Athletics Championships?
A). India
B). China
C). Iran
D). Kazakhstan
View Answer

15 . Indian Institute of Science has received Rs ..... foundry to produce a wonder nano material and gallium nitride.
A). 1000-crore
B). 2000-crore
C). 3000-crore
D). 4000-crore
View Answer

0 comments:

Post a Comment