Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

02 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru

02 August 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today (02 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams


1 . Former martial arts star...........has won Mongolian presidential election.
A). Khaltmaa Battulga
B). Tsakhia Elbegdorj
C). Kassim Majaliwa
D). Tedros Adhanom Ghebreyesus
View Answer

2 . Retirement fund body EPFO (Employees' Provident Fund Organisation) has inked pacts with............... banks for collections of provident fund dues.
A). Two
B). Three
C). Four
D). Five
View Answer

3 . Which among the following veteran actorhas been conferred with Mahanayak Samman?
A). Konkona Sen Sharma
B). Aparna Sen
C). Shakuntala Barua
D). Rituparna Ghosh
View Answer

4 . GoAir has appointed whom among the following as chief commercial officer?
A). Anand Sahai
B). Avinash K. Srivastava
C). Ajay Mittal
D). Arun Kumar Panda
View Answer

5 . Who among the following has resigned as Microsoft's chief information officer?
A). David Grossman
B). Sam Beazley
C). Kurt DelBene
D). Jim DuBois
View Answer

6 . Europe and..... has planned joint mission to Solar System's second smallest planet Mercury.
A). US
B). China
C). Japan
D). South Korea
View Answer

7 . Post GST, Delhi airport has ordered a reduction of tickets by .....
A). 69 %
B). 79 %
C). 89 %
D). 99 %
View Answer

8 . Tata Motors owned Jaguar Land Rover sales rise by ......
A). 10%
B). 11%
C). 12%
D). 13%
View Answer

9 . Who among the following has won the Prime Minister's trophy for being the best performing integrated steel plant ?
A). NTPC
B). BHEL
C). Tata Steel
D). SAIL
View Answer

10 . Who among the following has been appointed as WHO Goodwill Ambassador for Autism in South-East Asia Region?
A). V.G Mathew
B). Rajkiran Rai G
C). Kewal Handa
D). Saima Wazed
View Answer

11 . Who among the following has won the South Australian Squash Open title?
A). Harinder Pal Sandhu
B). Harmanpreet Kaur
C). Ratanpreet Pal
D). Rhys Dowling
View Answer

12 . .......................headquartered Water Health wins Unilever Global Development award.
A). Telangana
B). Bengaluru
C). Cochin
D). Hyderabad
View Answer

13 . US tech giant Oracle has announced the opening of its first 'Digital Hub' in...........
A). Khadagpur
B). Kochi
C). Bengaluru
D). Mysuru
View Answer

14 . Who among the following is the first state to build India's first university for Dalit students by 2018?
A). Kerala
B). Bihar
C). Tamilnadu
D). Telangana
View Answer

15 . Which state has topped list of states in issuance of soil health cards?
A). Madhya Pradesh
B). Chhattisgarh
C). Uttar Pradesh
D). Bihar
View Answer



0 comments:

Post a Comment