Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

01 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 01 August  2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
01 August 2017 Current Affairs Mcq Quiz
1 . India and Bangladesh have decided to construct a bridge along .....border.
A). Manipur
B). Mizoram
C). Tripura
D). Arunachal Pradesh
View Answer

2 . Union ministry for tourism has allotted Rs 100 crore to ..... under Swadesh Darshan scheme.
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh
View Answer

3 . Defending Champion--------has reached the 800 m finals in 22ndAsian Athletics Championship.
A). Tintu Luka
B). Anuj Mathur
C). Manpreet Kaur
D). Govindan Laxman
View Answer

4 . Global Forgiveness Day was recently observed on .....
A). July 7
B). July 17
C). July 27
D). July 30
View Answer

5 . Who among the following has been appointed New York Consul General?
A). Rajkiran Rai G
B). DilipPendse
C). GuruswamyJayraman
D). Sandeep Chakravorty
View Answer

6 . Who among the followingIndian-origin man has been awarded Australia's highest civilian award?
A). Sanjiv Goenka
B). GuruswamyJayraman
C). Sandeep Chakravorty
D). Riva Ganguly Das
View Answer

7 . National Aluminium Company Limited and Industrial Infrastructure Development Corporation have launched a joint venture company to set up an aluminium park in......
A). Andhra Pradesh
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

8 . Canara HSBC Oriental Bank of Commerce Life Insurance ties up with which bank for marketing bancassurance?
A). Dhanlaxmi Bank
B). RBL Bank
C). YES Bank
D). DCB Bank
View Answer

9 . Which country has successfully test-fired short-range surface to surface ballistic missile named Nasr?
A). Iran
B). Pakistan
C). Afghanistan
D). Israel
View Answer

10 . The trilateral Malabar naval exercise 2017has begun in which city?
A). Bangalore
B). New Delhi
C). Chennai
D). Mumbai
View Answer

11 . Which cricketer has broken Sachin Tendulakar's record for most centuries in ODI while chasing?
A). Suresh Raina
B). Yuvraj Singh
C). Virat Kohli
D). MS Dhoni
View Answer

12 . Which country will ban sales of petrol and diesel cars by 2040?
A). Germany
B). France
C). US
D). UK
View Answer

13 . --------------- and India have launched technology fund worth $40 millionto invest in-----'s technology ecosystem.
A). Portugal
B). Iran
C). Israel
D). US
View Answer

14 . The twelfth 2017 G20 summit began in which country?
A). Netherland
B). Portugal
C). Spain
D). Germany
View Answer

15 . India has slipped by one spot to become the ...... largest foreign investor into the UK.
A). Second
B). Third
C). Fourth
D). Fifth
View Answer

0 comments:

Post a Comment