Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

29 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 29 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
29 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . The Central Reserve Police Force has recently celebrated its 78th anniversary nationwide on -----------------
A). July 24
B). July 25
C). July 26
D). July 27
View Answer

2 . India has snatched Asian Snooker Championship by defeating which team?
A). Pakistan
B). England
C). South Africa
D). China
View Answer

3 . Which state government will set up an environment-friendly transportation system 'Electric Buses' in their cities soon?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab
View Answer

4 . Indus OS has partnered with which bank to launch OS-integrated Unified Payment Interface payment system in India?
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

5 . India has ranked ----- in the FIFA World ranking.
A). 93
B). 94
C). 95
D). 96
View Answer

6 . An American contemporary and pop drummer who was best known for his work with Prince died recently. Name him.
A). John Blackwell Jr
B). David Grossman
C). Michael A Hearn
D). John Mathai
View Answer

7 . Who among the following has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Indonesia?
A). Dr. Ajay Bhushan Pandey
B). Sameer Verma
C). Hoshiar Singh
D). Pradeep Kumar Rawat
View Answer

8 . Which bank has signed a pact with Santander in UK to promote India-UK trade and business opportunities?
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

9 . Which bank has launched a special super bike loans for the bike lovers to fund 95% of costs?
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

10 . China-led Asian Infrastructure Investment Bank has approved ------------- loan for Gujarat rural roads.
A). USD 129 million
B). USD 229 million
C). USD 329 million
D). USD 429 million
View Answer

11 . The 5th meeting of BRICS Education Ministers was held which country?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). South Africa
View Answer

12 . Local business search engine Justdial ltd CFO has resigned from the firm. Name him.
A). Ramkumar Krishnamachari
B). B K Manjunath
C). Chandrasekhar Rao
D). Ramkumar Ramanathan
View Answer

13 . India has offered ------ in Iranian gas deal.
A). $10 billion
B). $11 billion
C). $12 billion
D). $13 billion
View Answer

14 . As per the International Center for Climate Governance, India's Energy Resources Institute was ranked ------worldwide.
A). First
B). Second
C). Third
D). Fourth
View Answer

15 . Which company has inked a pact with National Independent Schools Alliance to offer its services over 55,000-member schools?
A). Wipro
B). Microsoft
C). Google
D). Infosys
View Answer

0 comments:

Post a Comment