Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

27 July 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 27 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
27 July 2017 Current Affairs Mcq Quiz
1 . The World Zoonoses Day was recently observed on ----- worldwide.
A). July 6
B). July 7
C). July 8
D). July 9
View Answer

2 . Microfinance Institutions Network has re-elected whom among the following as its next President?
A). Narendra Dabholkar
B). Subra Suresh
C). Devesh Sachdev
D). Rakesh Dubey
View Answer

3 . The 36th foundation day of NABARD was celebrated on ---------.
A). July 11
B). July 12
C). July 13
D). July 14
View Answer

4 . A 14-day Indo-Thailand joint military exercise was held in which state?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Himachal Pradesh
View Answer

5 . The United Forum of Bank Unions have observed---------.as its 'Save public sector banks'day.
A). July 19
B). July 20
C). July 21
D). July 22
View Answer

6 . Nandan Nilekani and Sanjeev Aggarwal have launched an investment fund called 'Fundamentum' worth---------to back start-ups looking for growth capital.
A). $100 million
B). $200 million
C). $300 million
D). $400 million
View Answer

7 . The Armed Forces (Special Powers) Act (AFSPA) in which state has been extended for six months?
A). Tripura
B). Mizoram
C). Manipur
D). Nagaland
View Answer

8 . Which country has celebrated its 241stIndependence Dayon July 4?
A). US
B). UK
C). Russia
D). Japana
View Answer

9 . UN Secretary-General Antonio Guterres has appointed whom to lead UN Syria war crimes probe?
A). Peter Thomson
B). Joseph Goebbels
C). Liow Tiang Lai
D). Catherine Marchi-Uhel
View Answer

10 . Who among the following has been appointed as the chairman of Tata Global Beverages?
A). N Chandrasekaran
B). Harish Bhat
C). Ramanathan Ramanan
D). Aarthi Subramanian
View Answer

11 . Which tennis ace has registered victory in his debutant Wimbledon 2017 in the first round?
A). Andy Murray
B). Daniil Medvedev
C). Stan Wawrinka
D). Novak Djokovic
View Answer

12 . Which country recently claims to have successfully tested an intercontinental ballistic missile recently?
A). South Korea
B). North Korea
C). US
D). Russia
View Answer

13 . Who among the following has been appointed as the new chief of the National Disaster Response Force?
A). Rana Kapoor
B). Sanjay Kumar
C). DevJagadesan
D). N Chandrasekaran
View Answer

14 . Swayam Shikshan Prayog NGO, was awarded the United Nations Development Programme's Equator Prizefor sustainable farming model. This famous NGO is based in which city?
A). Pune
B). Mumbai
C). Delhi
D). Lucknow
View Answer

15 . Which tennis ace has won women's singles in ATP World Tour title called 'Eastbourne Aegon Championship 2017'?
A). Karolina Pliskovs
B). Caroline Wozniacki
C). Chan Yung-jan
D). Martina Hingis
View Answer


0 comments:

Post a Comment