Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

23-24 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 23-24 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
23-24 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Which state government will set up an Ultra Mega Solar Photovoltaic Power Park worth Rs 2350 crore?
A). Andhra Pradesh
B). Tamil Nadu
C). Karnataka
D). Odisha
View Answer

2 . Energy Efficiency Services Limited has recently signed a MoU with which country to implement energy efficiency programmes?
A). Saudi Arabia
B). Bahrain
C). Egypt
D). UAE
View Answer

3 . India's largest fresh water aquarium was recently inaugurated in which state?
A). Uttar Pradesh
B). Bihar
C). Jharkhand
D). Madhya Pradesh
View Answer

4 . International Co-operative Day, an annual celebration of the co-operative movement, was recently celebrated on the ........................ in July.
A). First Saturday
B). Second Saturday
C). Third Saturday
D). Fourth Saturday
View Answer

5 . Markets regulator SEBI has fine of total Rs ................... on Sungold Capital for violating norms related to public holding and disclosures?
A). 27 lakh
B). 37 lakh
C). 47 lakh
D). 57 lakh
View Answer

6 . Which state government will have its separate Agriculture Budget from next year?
A). Telangana
B). Karnataka
C). Kerala
D). Andhra Pradesh
View Answer

7 . Who among the following has been appointed as Managing Director & CEO of Union Bank of India?
A). Rajkiran Rai G
B). Rajiv Gauba
C). Rajiv Mehrishi
D). Melwyn Rego
View Answer

8 . Which bank has commenced operations as a payments bank as per Reserve Bank of India?
A). FINO PayTech Ltd
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

9 . Which state government has set record with plantation of 6 crores saplings in day?
A). Rajasthan
B). Bihar
C). Uttar Pradesh
D). Madhya Pradesh
View Answer

10 . Which company has signed pact with Japanese firm for manufacturing coaches for metro trains?
A). HUL
B). BEML
C). BHEL
D). SAIL
View Answer

11 . India's first-ever mega textiles trade fair event 'Textiles India 2017' was held in which state?
A). Gujarat
B). Maharashtra
C). Delhi
D). Karnataka
View Answer

12 . India has contributed ...............US Dollars to the UN Peace Building Fund.
A). 3 lakh
B). 4 lakh
C). 5 lakh
D). 6 lakh
View Answer

13 . Which country has lifted their maiden Confederation Cup Football title?
A). Russia
B). Portugal
C). Spain
D). Germany
View Answer

14 . Which country will fine social networks up to euro 50million if they fail to remove hateful postings quickly?
A). Netherland
B). Portugal
C). Spain
D). Germany
View Answer

15 . Who among the following has been appointed as the new Economic Relations Secretary?
A). Amar Sinha
B). Vijay Gokhale
C). Ajay Mittal
D). Narendra Kumar Sinha
View Answer



0 comments:

Post a Comment