Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

22 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 22 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
22 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Which movie grabbed the top prize, 'the audience award', at the 8th London Indian Film Festival?
A). Lipstick Under My Burkha
B). Titli
C). A Billion Colour Story
D). Dangal
View Answer

2 . The ....... anniversary of Mizo peace accord between the government and Mizo National From was celebrated in Mizoram recently.
A). 31
B). 32
C). 33
D). 34
View Answer

3 . Who among the following has been appointed as India's ambassador to Greece?
A). Shamma Jain
B). M Manimekalai
C). Mukul Rohatgi
D). Dr Jitendra Singh
View Answer

4 . Who among the following won the U.S. government's 2017 Trafficking in Persons Hero award?
A). Arnav Sharma
B). Mahesh Bhagwat
C). B K Manjunath
D). Narendra Kumar Sinha
View Answer

5 . Which country has won the under-21 European Championship title?
A). Netherland
B). Portugal
C). Spain
D). Germany
View Answer

6 . Who among the following will take charge as the chief executive officer and managing director of Larsen & Toubro?
A). K K Venugopal
B). Sriram Kalyanaraman
C). SN Subrahmanyan
D). Shantanu Narayen
View Answer

7 . National Doctors Day was recently celebrated on ................. nationwide.
A). July 1
B). July 2
C). July 3
D). July 4
View Answer

8 . Who among the following has been appointed as an independent Director of Infosys?
A). D Sundaram
B). K K Venugopal
C). T S Vineeth Bhatt
D). Mukesh Adhi
View Answer

9 . Which country has recently celebrated its 150th birthday?
A). US
B). Canada
C). Japan
D). China
View Answer

10 . Which Indian-American duo will be honoured with the prestigious 'Great Immigrants' annual award by US?
A). Shantanu Narayen and Vivek Murthy
B). Shantanu Narayen and Raja Chhetri
C). Shantanu Narayen and Nirmala Sitharaman
D). Shantanu Narayen and Krishna R Urs
View Answer

11 . Who among the following has been sworn-in as Hong Kong's new leader?
A). Adelardo Lopez de Ayala y Herrera
B). Carrie Lam
C). Leena Majaw
D). Liu Xiaobo
View Answer

12 . Who among the following has taken charge as the chief of the Indo-China border guarding force ITBP?
A). P.Sathasivam
B). R K Pachnanda
C). Sarbananda Sonowal
D). Pinarayi Vijayan
View Answer

13 . Which country is top supplier in health sector to UN system in 2016?
A). India
B). China
C). Japan
D). US
View Answer

14 . GST Council has reduced the tax rate on fertiliser to .......... from the earlier 12% in order to give relief to farmers.
A). 5%
B). 6%
C). 7%
D). 8%
View Answer

15 . Which ace shuttle has climbed up to top-10 of recently released world badminton rankings?
A). Ajay Jayaram
B). HS Prannoy
C). Kidambi Srikanth
D). B Sai Praneeth
View Answer



0 comments:

Post a Comment