Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

21 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 21 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
21 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . The 6th Joint Trade Committee meeting between India and ..............was recently held to the enhancement of the bilateral economic partnership.
A). Myanmar
B). Bhutan
C). Bangladesh
D). Sri Lanka
View Answer

2 . Recently a French politician and women's right's proponent died. Name him.
A). Kenneth Arrow
B). Robert Solow
C). Simone Veil
D). Emmanuel Macron
View Answer

3 . Who among the following has been elected as the country's 14th President ?
A). Meera Kumar
B). Ram Nath Kovind
C). Gopal Krishna Gandhi
D). Sumitra Mahajan
View Answer

4 . India has signed loan agreement with the World Bank for USD .......... million for 'Assam State Public Financial Institutional Reforms Project'.
A). 35
B). 45
C). 55
D). 65
View Answer

5 . An Oxford poet was recently honoured with a national award by the Indian Government for promoting Hindi literature abroad. Name him.
A). Dr Padmesh Gupta
B). Padmalaya Jha
C). Palvai Govardhan Reddy
D). Ramasamy Chetty
View Answer

6 . Indian Space Research Organisation (ISRO)'s latest communication satellite ........................ was successfully launched from French Guiana.
A). GSAT-16
B). GSAT-17
C). GSAT-18
D). GSAT-19
View Answer

7 . Which country has launched its most powerful naval destroyer?
A). Russia
B). Japan
C). China
D). US
View Answer

8 . Which company will soon shut down its Pune analytics centre?
A). Coca-Cola
B). Brittania
C). Parle
D). ITC
View Answer

9 . Which Sri Lankan cricketer has been given one-year ban suspension from cricket recently?
A). Lasith Malinga
B). Tilakratne Dilshan
C). Muttiah Muralidaran
D). Thisara Parera
View Answer

10 . Who among the following Indian-American has been appointed as the next US Ambassador to Peru?
A). Krishna R Urs
B). K K Venugopal
C). T S Vineeth Bhatt
D). Mukesh Adhi
View Answer

11 . Who among the following has been appointed as the new chairperson of NIFT?
A). Rajesh V Shah
B). Sriram Kalyanaraman
C). Rahul Mishra
D). Chetan Chauhan
View Answer

12 . Which bollywood actor has been chosen as the ambassador to the Indian Film Festival of Melbourne?
A). Aishwarya Rai Bachchan
B). Deepika Padukone
C). Priyanka Chopra
D). Vidya Balan
View Answer

13 . Which bollywood actor in association with Anthony Moorhouse has recently launched new service for women's safety called 'Kavach Safety' ?
A). Preity Zinta
B). Rani Mukerjee
C). Aishwarya Rai Bachchan
D). Shilpa Shetty Kundra
View Answer

14 . Which company has acquired SensoMotoric Instruments, a German computer vision company?
A). Samsung
B). Apple
C). Microsoft
D). Vivo
View Answer

15 . How many medals have been grabbed by India at ISSF Junior Shooting World Championship?
A). 7
B). 8
C). 9
D). 10
View Answer

0 comments:

Post a Comment