Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

20 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 20 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
20 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Which company will soon invest $10 million in Indian market to expand its phone manufacturing operations?
A). MCM
B). Dixon
C). Foxconn
D). InFocus
View Answer

2 . Which state will soon become the first state in India to have a blood bank for cattle?
A). West Bengal
B). Odisha
C). Tamilnadu
D). Karnataka
View Answer

3 . Which city has been declared as the World Book Capital by UNESCO for the year 2019?
A). Shanghai
B). Sharjah
C). Paris
D). Moscow
View Answer

4 . Who among the following has been appointed as the new member of UPSC?
A). Manoj Soni
B). Sriram Kalyanaraman
C). Rahul Mishra
D). Ruchir Kamboj
View Answer

5 . CA Technologies and ............................ have signed a collaboration agreement to set up a Co-innovation Lab at ......................... campus.
A). IIT Mumbai
B). IIT Delhi
C). IIT Hyderabad
D). IIT Khadagpur
View Answer

6 . The men and women throw ball teams of which country have scripted history by bagging gold medal each in the World Games?
A). India
B). Pakistan
C). China
D). South Africa
View Answer

7 . Who among the following will head a newly-formed seven-member special committee of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
A). C.K. Khanna
B). Rajeev Shukla
C). Sourav Ganguly
D). Amitabh Choudhary
View Answer

8 . Who among the following sportsperson will be awarded with Bharat Gaurav East Bengal football club's highest honour?
A). Dhanraj Pillay
B). Virat Kohli
C). MS Dhoni
D). PV Sindhu
View Answer

9 . Who among the following has been appointed as the new president of the International Economic Association?
A). Amartya Sen
B). Robert Solow
C). Kenneth Arrow
D). Kaushik Basu
View Answer

10 . The automated teller machine (ATM) has recently marked its ......... anniversary.
A). 30
B). 40
C). 50
D). 60
View Answer

11 . Indians have become the .................. largest group of migrants living in Australia.
A). Second
B). Third
C). Fourth
D). Fifth
View Answer

12 . India has secured ............. place in recently held ISSF Junior Shooting World Championship.
A). Second
B). Third
C). Fourth
D). Fifth
View Answer

13 . Which state government has signed an agreement with Asian Development Bank for loan of Rs 1950 crores for strengthening of roads?
A). Rajasthan
B). Bihar
C). Uttar Pradesh
D). Madhya Pradesh
View Answer

14 . Which company has tied up with pen manufacturer Flair to re-launch its product in India?
A). Montblanc
B). Reynolds
C). Pelikan
D). Graf Von Faber-Castell
View Answer

15 . Which state government has recently decided to increase the retirement age of employees to 60 years?
A). Bihar
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Madhya Pradesh
View Answer


0 comments:

Post a Comment