Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

2 &3 July 2017 Current Affairs Mcq Quiz

IBPS EXAM Guru
    
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 02 & 03 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
2 &3  July 2017 Current Affairs Mcq Quiz
1 . India has become ............ country to ratify UN International Convention on Road Transports
A). 71st
B). 72nd
C). 73rd
D). 74th
View Answer

2 . BankBazaar.com has opened its new office in ......................
A). Thailand
B). Indonesia
C). Malaysia
D). Vietnam
View Answer

3 . Recently Bihar Governor has resigned from his post. Name him.
A). Ram Nath Kovind
B). Keshari Nath Tripathi
C). Piyush Goyal
D). S Ramadorai
View Answer

4 . Which country has won the Hockey World League Semi-Final?
A). India
B). Pakistan
C). Australia
D). England
View Answer

5 . Which celebrity is going to buy team in South Africa T20 league?
A). Amir Khan
B). Akshay Kumar
C). Suniel Shetty
D). Shahrukh Khan
View Answer

6 . The International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict 2017 was observed on .................. with the theme 'Preventing Sexual Violence Crimes through Justice and Deterrence'.
A). 19 June
B). 20 June
C). 21 June
D). 22 June
View Answer

7 . Which university has topped the Times Higher Education (THE) World Reputation Rankings 2017?
A). Harvard University
B). Massachusetts Institute of Technology
C). University of California
D). Stanford University
View Answer

8 . Hike has partnered with which bank to facilitate money transfers to banks using UPI system?
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank
View Answer

9 . Which country will soon send mini-ecosystems to Moon?
A). US
B). India
C). China
D). Russia
View Answer

10 . Which state government has signed two MoUs with the State Bank of India as a part of an initiative towards digital mode?
A). Assam
B). Meghalaya
C). Maharashtra
D). Manipur
View Answer

11 . Who among the following has been honoured with the 2017 Orwell Prize which is Britain's most prestigious prize for political writing?
A). David Grossman
B). John Mathai
C). Sam Beazley
D). John Bew
View Answer

12 . Asian Infrastructure Investment Bank has approved membership of ...................... in its second annual meeting of governors.
A). Argentina
B). Madagascar
C). Tonga
D). All of the above
View Answer

13 . How many bronze medals have been secured by India in the 2017 Junior Asian Championships recently held in Taiwan?
A). 6
B). 7
C). 8
D). 9
View Answer

14 . How many gold medals have been secured by India in the 2017 Junior Asian Championships recently held in Taiwan?
A). none
B). 1
C). 2
D). 3
View Answer

15 . How many silver medals have been secured by India in the 2017 Junior Asian Championships recently held in Taiwan?
A). 2
B). 3
C). 4
D). 5
View Answer

0 comments:

Post a Comment