Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

19 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 19 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
19 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Who among the following has been appointed as the new I&B Secretary?
A). Subhash Samant
B). Arun Sundararajan
C). Ajay Mittal
D). Narendra Kumar Sinha
View Answer

2 . Which country will soon have world's first 'Forest City' ?
A). Japan
B). China
C). US
D). UK
View Answer

3 . A teenage Indian-origin British boy has beaten Einstein in a Mensa IQ test?
A). Arnav Sharma
B). B K Manjunath
C). Chandrasekhar Rao
D). Ramkumar Ramanathan
View Answer

4 . US State Department has approved weapons sales to ............. worth a total of $1.4 billion.
A). Indonesia
B). Taiwan
C). Japan
D). Russia
View Answer

5 . Asian Development Bank has given financial assistance of USD ......... billion for infrastructure and immediate development in India.
A). 10
B). 20
C). 30
D). 40
View Answer

6 . Which country has recently legalised same-sex marriage?
A). Spain
B). Greece
C). Germany
D). Italy
View Answer

7 . Who among the following will be appointed as the Attorney General for India?
A). K K Venugopal
B). Mukul Rohatgi
C). Dr Jitendra Singh
D). Dharmendra Pradhan
View Answer

8 . Which of the following country will bar human right investigators?
A). Myanmar
B). Indonesia
C). Sri Lanka
D). Bhutan
View Answer

9 . Who among the following has been conferred with the 'best astrologer of world' award?
A). Devdutt Patnaik
B). Rajeev Bhatt
C). Pawan Sinha
D). T S Vineeth Bhatt
View Answer

10 . Who among the following have been awarded with the Global Leadership Awards of the US-India Business Council?
A). Adi Godrej and Mukesh Adhi
B). Adi Godrej and Andrew Liveries
C). Mukesh Adhi and Andrew Liveries
D). Adi Godrej and Annabel Mehta
View Answer

11 . Which country has become the first country to give to UN Tax Fund of $100000?
A). US
B). India
C). UK
D). China
View Answer

12 . Who among the following has been appointed as the new economic relations secretary in the Ministry of External Affairs?
A). Yudhvir Singh Malik
B). Avinash K. Srivastava
C). Vijay Keshav Gokhale
D). Durga Shanker Mishra
View Answer

13 . Which state has got award of excellence at the 2nd Global Skill Development Summit held in Paris?
A). Mizoram
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur
View Answer

14 . Who among the following has been appointed as the next Chief Secretary of Uttar Pradesh?
A). Rahul Prasad Bhatnagar
B). Rajiv Kumar
C). Rajiv Mehrishi
D). Rajesh Kotecha
View Answer

15 . Which country will sell $366.2 million C-17 Globemaster transport aircraft to India?
A). US
B). UK
C). Russia
D). Japan
View Answer


0 comments:

Post a Comment