Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

16-17 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 16-17 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
16-17 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Which state government has recently launched a toll free 24/7 helpline number '181' for women?
A). Arunachal Pradesh
B). Mizoram
C). Manipur
D). Tripura
View Answer

2 . Which city is going to get the first of its kind driverless metro?
A). Mumbai
B). Delhi
C). Kolkata
D). Bangalore
View Answer

3 . Which country's fastest next generation bullet train 'Fuxing' has made its debut recently?
A). Japan
B). China
C). US
D). UK
View Answer

4 . Recently founder and chairman of Lupin passed away. Name him.
A). Lalit Mohan Das
B). Swarup Kumar Parida
C). Manjul Bhargava
D). Desh Bandhu Gupta
View Answer

5 . The Sports Journalists Federation of India has conferred the best Sportsperson of the Year Award to whom among the following?
A). PV Sindhu
B). Saina Nehwal
C). Neha Pandit
D). Sania Mirza
View Answer

6 . Which bank has bagged nine Skoch Awards recently?
A). Vijaya Bank
B). Indian Bank
C). Canara Bank
D). ) UCO Bank
View Answer

7 . Who among the following has been appointed by Union Ministry of Human Resource Development to head the committee to draft the National Education Policy?
A). M.K. Shridhar
B). K Kasturirangan
C). Mahzar Asif
D). TV Kattamani
View Answer

8 . Which state government has decided to increase the retirement age of employees to 60 years?
A). Arunachal Pradesh
B). Mizoram
C). Manipur
D). Tripura
View Answer

9 . The World Bank has cleared $ ......... million loan to train India's Job Seekers.
A). 150
B). 250
C). 350
D). 450
View Answer

10 . Who among the following has become the first Indian to complete solo race across America cycle race of 5,000 kms?
A). K R Mohanan
B). Kumar Biswal
C). Srinivas Gokulnath
D). S.C. Jamir
View Answer

11 . Which state government has made Aadhaar card details mandatory for subsidy on e-rickshaws registered in the city?
A). Delhi
B). Uttar Pradesh
C). West Bengal
D). Maharashtra
View Answer

12 . Recently a famous Malayalam film director passed away. Name him.
A). S. Masood Husain
B). Ram Shankar Kureel
C). T.S.V. Hari
D). K R Mohanan
View Answer

13 . Which country has issued its first third-gender passport to a transgender activist?
A). Turkey
B). Pakistan
C). Afghanistan
D). UAE
View Answer

14 . Which state government has announced the largest farm loan waiver of Rs 34,000 crore for farmers?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

15 . Which film has won the best action movie award at the 20th Shanghai International Film Festival?
A). Sultan
B). Dangal
C). Bahubali
D). Tubelight
View Answer

0 comments:

Post a Comment