Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

15 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

Government Jobs News
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 15 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
15 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . India and ........................ have recently signed altogether 11 MoUs for cooperation in double taxation avoidance, science and technology, trade and investment, nanotechnology, space research, administrative reforms and culture.
A). Russia
B). Portugal
C). Sweden
D). Netherlands
View Answer

2 . Who among the following has won gold at women's 10 metre air pistol event in the ISSF Junior World Championship Rifle/Pistol competition?
A). Ayushi Podder
B). Yashaswini Singh Deswal
C). Prasiddhi Mahant
D). Shirin Godara
View Answer

3 . Who among the following has set a junior world record at Junior World Shooting Championship?
A). Anish Bhanwala
B). Fateh Singh Dhillon
C). Sambhaji Zanzan Patil
D). Anhad Jawanda
View Answer

4 . Who among the following will take over as new secretary, Ministry of Electronics & Information Technology?
A). Ajay Prakash Sawhney
B). Avinash K. Srivastava
C). Ajay Mittal
D). Arun Kumar Panda
View Answer

5 . Who among the following has snatched gold at the Ulaanbaatar Cup boxing tournament in Mongolia?
A). Choe Chol
B). Aldoms Suguro
C). Ankush Dahiya
D). L Devendro Singh
View Answer

6 . Who among the following has won the 54th Femina Miss India World 2017?
A). Sana Dua
B). Manushi Chhillar
C). Priyanka Kumari
D). Sujata Verma
View Answer

7 . Which country has created world record to score the most 300-plus totals in One Day International Cricket?
A). India
B). Australia
C). South Africa
D). England
View Answer

8 . Who among the following has clinched a record ninth Halle Open title recently?
A). Novak Djokovich
B). Andy Murraye
C). Rafael Nadal
D). Roger Federer
View Answer

9 . Which country has developed world's most powerful submarine detector?
A). China
B). Japan
C). US
D). Russia
View Answer

10 . Who among the following will be the next secretary, Ministry of New & Renewable Energy?
A). Anand Kumar
B). Avinash K. Srivastava
C). Ajay Mittal
D). Arun Kumar Panda
View Answer

11 . Who among the following has grabbed the men's doubles title at the Aegon IIkley Challenger Trophy?
A). Leander Paes and Mahesh Bhupathi
B). Leander Paes and Brydan Klein
C). Leander Paes and Adil Shamsdin
D). Leander Paes and Joe Salisbury
View Answer

12 . Who among the following has been selected for the Best Parliamentarian Award for 2016?
A). N K Premachandran
B). Sushma Swaraj
C). Sumitra Mahajan
D). Arun Jaitley
View Answer

13 . Who among the following will be the new secretary, Ministry of Shipping?
A). Ajay Prakash Sawhney
B). Subhash Samant
C). Subhash C Garg
D). Ravi Kan
View Answer

14 . Ana Brnabic is the first gay and first female prime minister of which among the following country?
A). Serbia
B). Denmark
C). Greece
D). Iceland
View Answer

15 . DCB Bank has launched India's first Aadhaar based iris eye scan customer verification and fingerprint operated ATM in which state?
A). Telangana
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala
View Answer

0 comments:

Post a Comment