Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

14 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz

IBPS EXAM Guru
Dear Aspirants, IBPS guru Provides Today ( 14 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams
13 July 2017 Current Affairs MCQ Quiz
1 . Who among the following will be the new President of Vision 2020 India?
A). Dr Rahul Ali
B). Govind Hari
C). Dr Santosh Moses
D). Dr Taraprasad Das
View Answer

2 . An Indian professor has been named as Harvard B-school Dean. Name him.
A). Jay Light
B). Nitin Nohria
C). Robert M. Lightfoot Jr.
D). A. Surya Prakash
View Answer

3 . Aadhaar is not a valid identification document for Indians travelling to which among the following country?
A). Nepal and Myanmar
B). Nepal and Bhutan
C). Nepal and Bangladesh
D). Nepal and Srilanka
View Answer

4 . The book titled The Emergency-Indian Democracy's Darkest Hour' has been authored by whom among the following?
A). Venkaiah Naidu
B). Arun Jaitley
C). Ravi Shankar Prasad
D). Smriti Z Irani
View Answer

5 . Which state government will soon implement health insurance scheme for poor?
A). Haryana
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur
View Answer

6 . IDFC Bank has recently promoted whom among the following as MD and CEO?
A). Sunil Kakar
B). Vikram Limaye
C). Sanjeev Kapur
D). Shrihari Chandraghatgi
View Answer

7 . Who among the following has grabbed Miss World title in bodybuilding championship?
A). Yoweri Museveni
B). Enda Kenny
C). Bhumika Sharma
D). Lou Majaw
View Answer

8 . Who among the following has snatched Australia Open Super Series trophy?
A). Ashwini Ponappa
B). Manu Attri
C). Kidambi Srikanth
D). Parupalli Kashyap
View Answer

9 . Who among the following will take over as the new secretary of Ministry of New & Renewable Energy?
A). Soli J Sorabjee
B). NN Vohra
C). Rajeev Kapoor
D). Sanjeev Kapur
View Answer

10 . As per United Nations, which country is facing world's worst cholera outbreak ?
A). Syria
B). Yemen
C). Iran
D). UAE
View Answer

11 . Who among the following will take over as the new Secretary, Department of Ex-Servicemen Welfare?
A). Sanjeevanee Kutty
B). Subhash Samant
C). Subhash C Garg
D). Sanjeev Kapur
View Answer

12 . Which state government has started a scheme where authorities will bank on informers to control female foeticide?
A). Rajasthan
B). Bihar
C). Uttar Pradesh
D). Madhya Pradesh
View Answer

13 . The Anti-Emergency day was recently observed on ..................
A). June 25-26
B). June 26-27
C). June 27-28
D). June 28-29
View Answer

14 . Who among the following will take over as the next secretary, Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises?
A). Ajay Prakash Sawhney
B). Avinash K. Srivastava
C). Ajay Mittal
D). Arun Kumar Panda
View Answer

15 . Central Board of Excise and Customs has announced ................. to be observed as 'GST Day'.
A). July 1
B). July 2
C). July 3
D). July 4
View Answer

0 comments:

Post a Comment